Sari la conținut

Plinul maxim suportat de cumpărători a fost de ….5 lei, iar plata s-a făcut cu monede de 5, 10 şi 50 de bani! Peste 50 de maşini au fost parcate în faţa unei benzinării din oraş. Şoferii nemulţumiţi au apelat şi la claxoane! Protestatarii, majoritatea tineri, au dorit să le transmită astfel guvernanţilor şi companiilor care vând combustibili că nu mai sunt dispuşi să suporte în linişte repetatele majorări ale preţurilor la benzină şi motorină. Peste tot în ţară, benzinăriile au fost asaltate de şoferii nemulţumiţi.
Campanie prin Internet. Propunerile de a boicota benzinăriile a apărut în e-mail-uri, Yahoo Messenger, forumuri sau reţele de socializare, cu autori anonimi, încă de anul trecut. Destinatarii erau rugaţi să nu alimenteze cu benzină în semn de protest faţă de costurile ridicate ale carburanţilor. Autorii mesajelor afirmau că este „o bătaie de joc” faptul că preţurile la benzină şi motorină au rămas neschimbate în România, deşi preţul barilului de petrol a scăzut semnificativ în toată lumea.
Protest de amploare. Săptămâna viitoare, în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011, şoferii sunt rugaţi să nu îşi mai alimenteze deloc maşinile.  „Dragi români, haideţi să nu ne mai lăsam călcaţi în picioare de benzinarii multimiliardari şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani. Vă rugăm să fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011 să nu intre nimeni în nicio benzinărie. Să mergem cu RAT-ul, cu bicicletele sau pe jos, dar să nu mai alimentăm maşinile, ca să nu mai umplem buzunarele celor care profită de noi. Daţi mai departe acest mesaj să ajungă la toată ţara. Vă mulţumim!”.
Protestul taximetriştilor. Şi la Braşov, protestele vor continua, iar joi vor ieşi în stradă şi şoferii de taxi. Taximetriştii independenţi nu vor mai cumpăra joi carburant din nicio staţie,  din cauza creşterii preţulului. "Considerăm că singura formă de protest pentru stoparea creşterii excesive a preţului la carburant este un boicot al benzinăriilor la nivel naţional", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI). ADTI avertizează că, dacă după aceste forme de protest, Guvernul, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Consiliul Concurenţei nu iau atitudine împotrivă creşterii excesive a preţului la carburant, activitatea va fi oprită la nivel naţional, din martie, după modelul transportatorilor greci.

Comentarii

Ultimă oră