Sari la conținut

Protestele sindicaliştilor, susţinute şi de USL Braşov

Peste 200 de braşoveni au protestat miercuri în faţa Prefecturii. Majoritatea, sindicalişti din Cartelul Alfa şi Blocul Naţional Sindical, din diferite domenii de activitate şi-au strigat nemulţumirile.
Acestora li s-au alăturat şi protestatarii din Piaţa Sfatului iar sub sloganul „Austeritatea este o problemă, nu o soluţie” au manifestat timp de două ore.
Sindicaliştii au înaintat către Prefectură şi o listă de revendicări şi au spus că acesta este doar un semnal de alarmă, urmând, ca în cazul în care Guvernul nu ia în seamă doleanţele vor urma şi alte proteste.
În lista cu revendicări se află printre primele puncte crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente. Reducerea evaziunii fiscale şi a fraudei, eliminarea muncii la negru sau respectarea acordului cu Guvernul Tăriceanu privind salariul minim pe economie şi lista de revendicări continuă.  Sindicaliştii au protestat şi faţă  de Tratatul Fiscal  pe care ţările membre ale UE urmează să-l semneze la Consiliul European care va avea loc pe 1 şi 2 martie. Acţiunea de protest a sindicatelor braşovene face parte dintr-un protest organizat de către Confederaţia Europeană a Sindicatelor, acţiuni similare fiind organizate, în multe oraşe europene.
Sindicaliştii au mai spus că vor aştepta să vadă în ce măsură guvernanţii vor lua în seama doleanţele lor. În caz contrar, există probabilitatea să ieşim din nou în stradă, au mai precizat aceştia.
Protestele sindicaliştilor sunt susţinute şi de USL Braşov. Formaţiunile politice din cadrul uniunii atrag încă o dată atenţia asupra situaţiei disperate în care se află majoritatea categoriilor sociale din România şi subliniază faptul că austeritatea este o problemă, nu o soluţie. “Teoretic ar fi trebuit propuse şi generate nişte soluţii economice care să permită dezvoltarea, nicidecum tăierile continue care ne-au  adus în situaţia critică în care suntem acum. De aceea protestele  sindicaliştilor sunt susţinute de USL şi la Braşov, şi în restul ţării” a precizat Cătălin Leonte,  prim vicepreşedintele PSD Braşov. S.F.

Comentarii

Ultimă oră