Sari la conținut

Dumitru Prunariu a revenit în oraşul natal pentru a-şi prezenta prima carte biografică.
Volumul „Dumitru Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut“ a fost lansat în prezenţa a numeroşi prieteni ai singurului cosmonaut român care a avut o experienţă extraterrestră.
Cartea cuprinde detalii despre primul zbor al braşoveanului, despre personalităţile pe care le-a întâlnit, despre oraşul în care a crescut. Volumul este completat de o colecţie de fotografii.  Cei care doresc să îi răsfoiască paginile nu vor regreta, pentru că vor citi despre locurile încare s-a format cosmonautul braşovean, dar şi despre perioada istorică pe care a trăit-o. "Este o carte care umple pe de-o parte o lipsă care exista în domeniul informaţiilor legate de mine. Acolo unde nu erau informaţii pentru că personajul devenea interesant jurnaliştii mă ţinteau. Unde nu aveau informaţii începeau să inventeze şi să-şi închipuie" a spus Dumitru Dorin Prunariu.
La eveniment, invitaţi speciali au fost preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu, dar şi Cătălin Leonte, prim-vicepreşedintele PSD.   Cartea a fost scrisă de Annie Muscă cea pe care o recomandă alte două biografii dedicate umoristului Dan Mihăiescu şi lui Tudor Vornicu, o personalitate în domeniul televiziunii.
“ Dumitru Prunariu face parte dintr-o galerie, este al treilea personaj şi eu cred că merită această biografie, pentru că într-un domeniu nou şi foarte greu de atins a excela” a declarat Annie Muscă . “L-am invidiat pentru că a fost un domeniu de care am fost pasionat şi sunt pasionat şi acum. Ne-am împrietenit acum 15 ani, am rămas buni prieteni îl apreciez pentru tot ce face pentru Braşov, pentru industria aeronautică românească, pentru astronautică şi l-am susţinut în acţiunile pe care le-a avut în Braşov” a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ.  “Am putea să dăm numele unei străzi din Braşov cu numele lui. Cu atât mai mult cu cât este strada unde a copilărit şi mama lui încă mai trăieşte pe Bdul Ştefan cel mare. De ce nu s-ar numi B-dul Dumitru Prunariu având în vedere că în zonă sunt străzi care se numesc Neptun, Galaxiei “ a declarat  Cătălin Leonte.  
La sfârşit, cei prezenţi au cerut autografe de la Dumitru Prunariu, încântaţi de faptul că sunt concitadini cu renumitul cosmonaut.  A.C.

Comentarii

Ultimă oră