Sari la conținut

Purtarea lentilelor de contact printre brașoveni - TOP 3 sfaturi de îngrijire a ochilor în orele petrecute la calculator

purtarea-lentilelor-de-contact-printre-brasoveni-top-3-sfaturi-de-ingrijire-a-ochilor-in-orele-petrecute-la-calculator-

De câțiva ani, job-urile în multinaționale au devenit favorite printre oamenii din toată țara, inclusiv din Brașov. Acesta este unul dintre cele mai preferate orașe românești când vine vorba de forță de muncă. În această perioadă, cei care lucrează în astfel de locuri au început să aibă din ce în ce mai multe probleme de vedere, ceea ce i-a împins la purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact.


Dacă faci parte din categoria purtătorilor de lentile de contact, aici găsești cele mai importante 3 sfaturi de îngrijire a ochilor pe durata orelor petrecute în fata computerului.


Cum să ai grijă corect de ochii tăi dacă porți lentile de contact și stai mult timp în fața calculatorului?


1. Alternează purtatul lentilelor cu cel al ochelarilor de vedere


Dacă ești tentat să renunți de tot la ochelarii de vedere în favoarea lentilelor de contact, mai gândește-te o dată! Deși sunt mai confortabile, primele menționate necesită o îngrijire a ochilor mult mai riguroasă, iar o pauză de la purtarea lor din când în când este binevenită.


Atunci când vrei să porți atât lentile de contact, cât și ochelari, la magazinul online Medical Optic vei găsi accesorii pentru ambele categorii de produse. Așadar, nu trebuie să îți faci griji că nu ai soluții de curățare sau picături de ochi, în funcție de situație.

2. Folosește produse dedicate lentilelor de contact


Dacă folosești lentilele de contact de ceva vreme, știi deja că le poți purta în măsura în care folosești și produse adecvate, special create pentru ele. De la soluții de păstrare, până la cele de curățare, aplicatoare și chiar picături de ochi, acestea au nevoie de atenție suplimentară, mai ales atunci când stai în fața calculatorului cu orele.


În plus, indicat ar fi să ai grijă de vederea ta și în afara muncii de la birou. De exemplu, atunci când ajungi acasă ar trebui să faci o pauză de la ecranele televizorului și al telefonului.


3. Fă pauze mai dese

Dacă ești printre norocoșii care nu au experimentat încă ,,sindromul vederii la calculator’’, care presupune ochi roșii și iritați, precum și dureri de cap, atunci ești norocos sau norocoasă! Pentru a-l evita în continuare, indicat ar fi să faci pauze mai dese.
Fie că ieși 5 minute afară sau admiri de la geamul biroului priveliștea oferită de un oraș cu adevărat spectaculos precum Brașovul, aceste pauze te vor ajuta să îți păstrezi sănătatea ochilor cât mai mult timp.


Nu este nimic greșit în a prefera purtatul lentilelor de contact în locul ochelarilor de vedere, atâta timp cât le porți corect. Nici îngrijirea nu trebuie să fie deosebită, însă trebuie să dai atenție ochilor atunci când aceștia ,,te anunță’’ că este timpul pentru o pauză.


Lentilele de contact din prezent sunt concepute în așa fel încât să se potrivească tuturor tipurilor de activități, dar chiar și așa, trebuie să fii atent/ă ca atunci când le porți la birou să respecți câteva reguli de bază și pauzele care te vor ajuta să îți păstrezi sănătatea ochilor.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii

Ultimă oră