Sari la conținut

Puțin peste 820 de brașoveni au solicitat ajutoare pentru încălzire

putin-peste-820-de-brasoveni-au-solicitat-ajutoare-pentru-incalzire

Braşovenii cu o situaţie economică precară au avut ocazia să depună la Direcţia de Servicii Sociale din Primăria Braşov, până pe 20 noiembrie, dosarele pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire în sezonul rece 2017 – 2018.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, au fost înregistrate 823 de solicitări, iar în 811 cazuri a fost deja aprobată finanţarea.

Cele mai multe dosare, peste 550, au fost depuse de cetăţeni care încălzesc cu centrale de apartament pe gaze naturale.

Alte circa 170 de cereri au fost depuse de persoanele ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, iar 60 de dosare au fost depuse de braşoveni care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinţei.

Nu în ultimul rând, 35 de solicitări au fost depuse de persoane care au sisteme de încălzire pe lemne, cărbuni sau alţi combustibili solizi.

Cererile se mai pot depune şi în continuare.

Conform legislaţiei, pentru locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare de acest ajutor vor beneficia consumatori care au venituri nete pe membru de familie mai mici de 786 de lei (1.082 de lei în cazul persoanelor singure).

Pentru persoanele racordate la sistemul centralizat, în funcţie de veniturile beneficiarilor, ajutorul pentru încălzire va fi acordat ca o compensare procentuală din valoarea facturii, cuprinsă între 90% şi 5%.

Pentru locuinţele încălzite cu gaze naturale, electricitate şi combustibili solizi sau petrolieri, ajutorul va fi acordat persoanelor care au venituri nete lunare de până la 615 lei, aceștia urmând a beneficia de un ajutor cuprins între 262 lei şi 20 lei, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie, dar nu mai mult decât valoarea facturii.

În cazul spaţiilor locative încălzite cu energie electrică, în funcţie de veniturile membrilor familiei se acordă între 240 lei şi 48 de lei.

De asemenea, potrivit Bună Ziua Brașov, persoanele care utilizează lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, vor primi o sumă fixă, de la 16 lei la 54 de lei, calculată în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie.

Comentarii

Ultimă oră