Sari la conținut
racadau-cartierul-cainilor-ucisi

Uciderea câinilor maidanezi continuă în cartierul Răcădău. Alţi patru câini au fost găsiţi fără suflare în aceeaşi zonă în care acum câteva luni mai mulţi maidanezi au fost ucişi prin otrăvire. Deşi poliţia a deschis o anchetă, ucigaşul de câini nu a fost încă prins şi dovadă stau cadavrele descoperite în acestă dimineaţă de locuitorii din zonă.

Unul dintre paznicii care lucrează la capătul de linie din Răcădău ne-a spus că deşi noaptea ce a trecut a fost una normală doar spre dimineaţă şi-a dat seama că ceva este în neregulă, fiind prea multă linişte. Nu s-a mai auzit niciun lătrat de câine. „Între ora 04:00 şi 06:00 s-a întâmplat, pe aici trece foarte multă lume la apă şi mulţi erau revoltaţi că de ce sunt aşa de mulţi câini aici, poate multă lume nu este mulţumită că nu poate dormi noaptea. Aceştia sunt câini comunitari care s-au ataşat de noi, vine lumea şi el mai dă de mâncare aici”, ne-a spus Leonte Crăciun, paznic „Păi sunt trei care au murit, dar unul nu-l găsim, mai era o fetiţă. I-am găsit cu spume la gură, au căzut jos”, ne-a spus Gheorghe Privighitoriţa, paznic.

• 90%, acelaşi autor

„Istoria se repetă sau criminalul se întorce sau nu a fost găsit, am găsit aceeaşi istorie, incă nu ştiu câţi câini sunt morţi. Asta este prima căţea de aici de la bloc, de la blocul nostru, era sterilizată, cu toate la zi, aici la autobuze sunt iar trei câini morţi şi nu ştiu cam câţi câini mai sunt că şi aici la casă erau doi, deci nu ştiu cam care e situaţia”, a spus Giorgiana Neagu. Ca şi data trecută, oamenii spun că în zonă se observă mai multe locuri în care a fost amplasată o substanţă de culoare roz, cel mai probabil otravă. „Vor fi duşi câini pentru examenul anatomopatologic, cam 90% sunt convinşi că este acelaşi autor, probabil că sunt otrăviţi cu Furadan, este un îngrăşământ care nu se mai comercializează deci cineva a avut stocuri, avem totuşi nişte indicii şi nu vreau să spun mai mult”, a declarat Codruţ Feher, vicepreşedinte Asociaţia Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor. Oamenii din zonă spun că numărul câinilor ucişi în capătul cartierului Răcădău a ajuns la aproape 20.

Comentarii

Ultimă oră