Sari la conținut
raft-de-carte-americana-inagurat-la-aula-

Biblioteca Aulei Universităţii Transilvania s-a îmbogăţit cu 200 de noi volume. Donate de Centrul Cultural American, cărţile formează al cincilea raft cu carte americană din România. Acesta este dedicat mai ales studenţilor Facultăţii de Litere care fac parte din Programul de Studii Americane şi a ajuns la Braşov cu sprijinul Ambasadei S.U.A. de la Bucureşti.

La inaugurarea Raftului american de la Biblioteca Aulei Univestăţii Transilvania au participat mai mulţi studenţi implicaţi în Programul de Studii Americane, reprezentanţi ai Facultăţii de Litere dar şi ataşatul cultural al Ambasadei Americane de la Bucureşti.  ”Donaţia venită din partea Centrului Cultural American este binevenită şi bine primită de Biblioteca Aulei Universităţii Transilvania din Braşov şi mai ales de Facultatea de Litere unde există programul de Studii Americane, sunt peste 200 de cărţi care intră azi în biblioteca universităţii care cu siguranţă vor fi folosite de studenţi” a declarat Răzvan Săftoiu director Biblioteca Aulei Universităţii Transilvania.

”Avem 9 centre americane în România şi cu această colecţie de cărţi de azi avem al cincilea raft american din România. Din colecţie fac parte 200 de titluri iar acesta va creşte pe parcursul anilor. Avem o varietate de volume din domeniul literaturii, istoriei dar şi cărţi scrise de autori celebri precum Hemingway sau Steinbeck. Sunt de părere că aceasta este o colecţie foarte importantă pentru studenţii universităţii Transilvania” a declarat Margerie Stern Ataşat Cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti

Raftul de carte americană va fi actualizat odată pe an şi astfel biblioteca de specialitate va creşte de la an la an. Programul de Studii Americane de la Facultatea de Litere din Braşov a început în 2007 şi momentan este complet dezvoltat şi acreditat.

Comentarii

Ultimă oră