Sari la conținut

Raliul abandonurilor de la Braşov, câştigat de Porcişteanu

Gergo Szabo a dominat, fără probleme, Raliul „Ţara Bârsei Dunlop SEAT”, de la Băneasa Rally Show şi până în ultima proba specială a cursei. Din păcate pentru el, totul s-a năruit după câţiva kilometri din ultima trecere pe macadamul din ţara Bârsei. Diferenţialul faţă l-a lăsat şi maghiarul a rămas pe dreapta.
Ghinion şi pentru Marişca. Nici Bogdan Marişca, un alt favorit la titlu, nu a fost ocolit de ghinion la Braşov. Clujeanul a fost nevoit  să abandoneze tot din motive tehnice şi asta cu 10 kilometri înainte de sosirea ultimei probe. Dacă ar fi terminat speciala, Marişca s-ar fi putut distanţa în clasamentul general. Cu o victorie la Braşov, clujeanul ar fi luat o opţiune decisivă pentru titlul naţional absolut. Şi braşoveanul Manu Mihalache a renunţat la ultima probă specială, fiind supărat că a pierdut peste 7 minute pe PS 6.
Profită Porcişteanu. În aceste condiţii, Vali Porcişteanu, care era pe doi în clasamentul general, a profitat şi a trecut primul linia de sosire, bifând, astfel, primul său succes din 2010. „Mă bucur foarte mult de această victorie. Îmi pare rău pentru Szabo, pentru că aş fi preferat să mă lupt cu el pe ultima proba specială şi aşa să se decidă învingătorul”, a precizat Porcişteanu.
„Giri”, pe locul 2. Al doilea a terminat raliul braşovean Dan Gîrtofan, care a profitat de problemele lui Spitzmuller şi a recuperat handicapul pe care îl avea ­înaintea ultimei probe speciale. „Am plecat slab de dimineaţă şi am pierdut timp preţios. Dar apoi am început să îmi revin, maşina a mers perfect şi am obţinut un loc doi extrem de muncit" a spus la finalul cursei „Giri”.
Probleme pentru Spitzmuller. Csaba Spritzmuller a venit pe locul trei, o poziţie la care nu mai spera, în Raliul „Ţara Bârsei Dunlop SEAT”. „A fost cel mai greu raliu din carieră. Nu m-am simţit deloc bine fizic şi, mai mult, la plecarea pe ultima probă specială, nişte copii au aruncat cu bolovani şi mi-au spart geamul”, a spus Spitzmuller, care a explicat astfel şi misterul evoluţiei slabe pe ultima probă specială, unde a pierdut locul doi.
Titlul se decide în ultimele două etape! Ultimele două etape, cele de la Arad şi Iaşi, vor decide noul campion naţional. În acest moment,  4 piloţi luptă cu şanse reale pentru titlul naţional, iar al cincilea va sta la pândă, aşteptând eventualii paşi greşiţi ai celor din faţă. Pentru moment, clasamentului general arată astfel: 1. Bogdan Marişca – 89 p, 2. Gergo Szabo – 83 p, 3. Valentin Porcişteanu – 77p, 4. Dan Gîrtofan – 71 p, Csaba Spitzmuller – 58 p.
Keleti şi Ponta câştigă grupa A. Edwin Keleti şi Victor Ponta sunt noii campioni naţionali ai grupei A. La Braşov, ei au bifat a 6-a victorie consecutivă în campionat şi, indiferent de ce se va întâmpla în ultimele două etape, nu mai pot pierde titlul. „6-6, ca la table”, a spus, fericit, Victor Ponta.
Graef, fără probleme la H. „Gugu” Graef  s-a impus fără probleme la grupa H. Graef este primul acum în clasamentul general al grupei H, dar nu se poate spune că va fi campion. Şi asta pentru că nu se ştie dacă va merge la ultimele două curse de la Arad şi Iaşi. La grupa K, cel mai bun a fost Elisei Groza, care a profitat din plin de abandonul lui Dodo Piţigoi.

Comentarii

Ultimă oră