Sari la conținut

Raluca Ciulei parcurge la pas 600 de kilometri promovând importanţa educaţiei

raluca-ciulei-parcurge-la-pas-600-de-kilometri-promovand-importanta-educatiei-

„600+ km pentru educaţie” a ajuns în judeţul Braşov!

Făgărăşeanca Raluca Ciulei trece în aceste zile, la pas, prin mai multe localităţi braşovene, promovând importanţa educaţiei şi a implicării active.

Raluca Ciulei a ajuns în oraşul ei natal, în cadrul demersului său „600+ km pentru educaţie”, prin care vrea să promoveze importanţa educaţiei şi a implicării active, parcurgând la pas mai bine de 600 de kilometri.

Tânăra a pornit din Bistriţa, pe 30 iulie 2018, iar drumul ei va ajunge la sfârșit pe 19 august 2018, când va avea ca punct final Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Ajunsă în județul Brașov, Raluca Ciulei a plecat sâmbătă la ora 8.00 din Cârţa, iar la ora 18.00 a ajuns la Făgăraş, la Cetate, unde a fost aşteptată de localnici, în special copii cu care care a desfăşurat diferite activităţi şi jocuri.

Raluca şi-a continuat traseul duminică, plecând din faţa Cetăţii Făgăraş spre Hârseni, Bucium, Şercăiţa şi Mănăstirea Rupestră Şinca.

În continuare, traseul făgărăşencei va trece prin Şinca Nouă - Poiana Mărului - Zărneşti - Râşnov - Buşteni şi mai departe către Bucureşti.


    Proiectul „600+ km pentru educație” a fost gândit de Asociația Love for Life, a cărei președinte este Raluca Ciulei.

Raluca Ciulei se va opri o vreme în fiecare localitate de pe traseu pentru a aplica metode nonformale de educație și pentru a împărtăși, gratuit, experiența dobândită în cele două decenii în care a fost în Germania, SUA și Elveția, unde a studiat la prestigioase instituții de învățământ.

„Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate și de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nici o comunitate nu este lăsată în urmă. Este o călătorie lungă, dar am încrederea că vom întâlni mii de copii care vor descoperi că învățarea poate fi și amuzantă. Îmi doresc să mă însoțească în această experiență copii și adulți, atunci când trec prin localitatea lor”, a explicat inițiatoarea proiectului.

Raluca Ciulei s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein.

Comentarii

Ultimă oră