Sari la conținut

Raport de anchetă halucinant al DSP Braşov în cazul bătrânei externate în pijamale şi papuci: mortul este vinovat

raport-de-ancheta-halucinant-al-dsp-brasov-in-cazul-batranei-externate-in-pijamale-si-papuci-mortul-este-vinovat

Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dacă se poate numi aşa, dă vina, chiar dacă puţin voalat, pe bătrâna care a murit de frig după ce a fost externată în pijamale şi papuci de la Spitalul Tractorul. Ioana Caloian (83 de ani) a fost lăsată să plece din spital sâmbătă deşi afară erau zero grade. A fost găsită moartă pe un câmp duminică seara, scrie adevarul.ro.
Raportul încheiat de Direcţia de Sănătate Publică şi trimis la Ministerul Sănătăţii în cazul bătrânei moartă de frig este o bătaie de joc. Cel mai şocant paragraf este acele în care se dă voalat vina pe bătrâna moartă. „pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere şi ţinuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistenţelor acesteia şi neprezentării niciunui aparţinător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul într-o staţie de taxi, de unde a plecat cu o maşină“, se arată în raport. Cu alte cuvinte personalul a cedat insistenţelor pacientei fără să se gândească că femeia avea 83 de ani, temperaturile de afară erau la limita îngheţului, iar bătrâna nici nu cunoştea Braşovul. În plus, poliţia nu a găsit până acum nicio dovadă că femeia ar fi fost preluată de un taxi, aşa cum se scrie în raportul de anchetă.
     În acelaşi raport se mai menţionează că nu se cunoaşte ce s-a întâmplat cu bătrâna după ce a fost externată. Traseul ei va fi reconstituit de poliţie care a demarat o anchetă în acest caz. Singura culpă recunoscută de Direcţia de Sănătate Publică este a medicului care a părăsit garda fără să anunţe pe nimeni. Ieri (vineri) s-a întrunit şi comisia de disciplină care va decide sancţiunile ce se impun în cazul medicului care a părăsit garda, dar şi a infirmierei care a scos-o din spital pe femeie. Acestea pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Comentarii

Ultimă oră