Sari la conținut

Răspunsul halucinant al FRB după incidentele de la Sf. Gheorghe: "E în maghiară, nu înţelegem"

raspunsul-halucinant-al-frb-dupa-incidentele-de-la-sf-gheorghe-e-in-maghiara-nu-intelegem

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat, miercuri, după incidentele petrecute înaintea meciului feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi "U" Cluj, că forul naţional nu poate interveni în privinţa unei melodii a galeriei, ci doar dacă nu se respectă intonarea imnului naţional.

Potrivit regulamentului, înaintea fiecărei partide din Liga Naţională şi din Cupa României se intonează imnul naţional, după care echipele mai au la dispoziţie trei minute rezervate încălzirii înaintea debutului meciului.

Horia Păun a declarat pentru Mediafax, că nu are cunoştinţă despre declaraţiile antrenorului Dragan Petricevici, dar că forul naţional poate interveni într-o astfel de situaţie doar dacă nu s-au respectat cele trei minute de încălzire dictate de arbitri după intonarea imnului României.

"În protocolul oficial din campionat şi Cupă se cântă imnul naţional. După acesta, ce intonează suporterii cu echipa gazdă, e treaba lor, cântă o galerie, e în maghiară, nu înţelegem, e treaba lor. Federaţia nu are cum să intervină pentru că echipa oaspete a decis să nu stea drepţi la acea melodie, e decizia lor dacă îşi încheie încălzirea în cele trei minute sau stau. Arbitrul fluieră cele trei minute, iar apoi începe meciul. La Sfântu Gheorghe tot timpul este aşa. Şi alte echipe decid să se încălzească în cele trei minute, nu doar Universitatea Cluj. Echipa gazdă dacă vrea să asculte imnul galeriei, e dreptul ei, echipa oaspete nu e obligată să facă asta, se poate încălzi", a declarat Horia Păun.

El mai spune că, în urma incidentelor reclamate de antrenorul de la "U" Cluj, FRB poate interveni într-o singură situaţie.

"Am cerut lămuriri observatorului şi arbitrilor meciului dacă au fost mai mult de 3 minute acordate pentru încălzire, iar dacă au fost mai multe vom vedea ce măsuri se impun. Dacă e aşa, trebuia să fim informaţi. În rest, federaţia nu poate interveni în privinţa a ceea ce face echipa gazdă cu galeria până începe meciul. Eu nu consider că este un imn, e o melodie cântată de galerie, care creează o atmosferă foarte frumoasă pentru favorite", a mai spus Păun.

Comentarii

Ultimă oră