Sari la conținut

RAT Braşov îşi ia 15 autobuze cu 3,8 milioane de euro

Regia vrea să le plătească în rate vreme de 65 de luni, banii urmând a fi obţiunuţi din surse proprii şi subvenţii de la bugetul local.

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov va organiza pe 17 iunie o licitaţie pentru achiziţia în leasing a 15 autobuze noi, cu norma de poluare Euro 5, se arată într-un anunţ lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea contractului este de 15,45 milioane de lei (3,8 milioane de euro) fără TVA. Potrivit anunţului, fondurile necesare pentru achiziţionarea autobuzelor va fi acoperită din surse proprii ale regiei şi subvenţii de la bugetul local, potrivit Ziarului financiar.


Rate pe 5 ani. Durata contractului va fi de 65 de luni, iar rambursarea creditului se va realiza în 59 de rate lunare egale, care vor include şi valoarea reziduală. „Odată cu oferta se va prezenta şi desfăşurătorul ratelor care va cuprinde cele 59 de rate, capitalul, dobânda (calculată la sold), taxa administrativă, rata de leasing, taxele vamale (dacă este cazul), respectiv TVA-ul", se spune în caietul de sarcini.

Ce autobuze vrea RAT.  “Autobuzul va trebui să aibă o capacitate de transport de minim 95 călători din care 27-35 pe scaune. Noile autobuze vor fi dotate cu un sistem vizual şi auditiv de informare a călătorilor amplasat în interiorul salonului format din indicator vizual de tip LCD care să afişeze denumirea staţiei sau alte mesaje text prin rulare, instalaţie completă care va include un microfon pentru informarea călătorilor ce va fi comandat de la postul de conducere şi va avea difuzoare în compartimentul călătorilor. Sistemul audio va fi prevăzut cu dispozitiv pentru anunţare automată a staţiilor. De asemenea, autobuzele vor trebui să fie dotate cu radio CD player cu MP3, camere video pentru supravegherea la fiecare uşă, cu posibilitatea înregistrării, stocării şi descărcării imaginilor, echipament de transfer date wireless şi software pentru gestionarea, programarea sistemului şi autotest”.

Alte condiţii. În prezent, parcul RAT Braşov este format din 202 autobuze şi 45 de troleibuze. Potrivit caietului de sarcini, ofertantul este obligat să deţină în proprietate sau pe bază de contract, pe teritoriul României, preferabil în Braşov sau împrejurimi, un atelier service acreditat de producătorul autobuzului, pentru satisfacerea obligaţiilor de garanţie care va fi de 36 de luni de la achiziţie sau la 200.000 de kilometri parcurşi.


Un autobuz cât 10 troleibuze


La începutul anului  Regia Autonomă de Transport Braşov a cumpărat 10 troleibuze cu aproximativ 10 miliarde de lei vechi cât dă acum pe un autobuz nou. Troleibuzele  vechi elveţiene au fost cumpărate de la societatea Titan Trade SRL Sibiu. Stephan Braune, cel care controlează Titan Trade, este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PD-L Sibiu. Valoarea exactă a contractului a fost de 979.525 lei (aprox 10 miliarde de lei vechi)

Comentarii

Ultimă oră