Societatea de transport local, SC RATBV, va asigura, începînd cu luna iunie, transportul bicicletelor pentru practicanţii de ciclism montan (downhil mountain biking) în Poiana Braşov, în urma solicitării Primăriei Brașov.

    ,,De ceva timp am tot primit solicitări de la braşovenii care vor să coboare din Poiana Braşov cu bicicleta, pentru introducerea unui sistem de transport al bicicletelor până sus. Le-am cerut celor de la RAT să vină cu o soluţie, mai ales că, din câte îmi spuneau cei care practică acest sport, bicicletele sunt concepute special pentru coborâre, astfel că este foarte greu să urci mergând pe ele. Ieri, cei de la RAT mi-au prezentat o soluţie, pe care le-am cerut să o pună în practică de săptămâna viitoare. Dacă va exista cerere, atunci vom derula acest proiect până în toamnă. Genul acesta de sport poate însemna una dintre soluţiile pentru Poiana Braşov, în perioada de vară, mai ales că ne tot chinuim, de câţiva ani, cu tot felul de parteneri, să amenajăm nişte trasee de coborâre pe Postăvarul. Cred că soluţia este să facem noi, cap-coadă, acest proiect, prevăzut şi în SIDU, de la partea de documentaţie şi SF, până la realizarea traseelor”, a explicat Primarul Brașovului George Scripcaru.

    Activitatea de transport a bicicletelor va începe pe data de 02 iunie 2018 şi se va desfăşura exclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, până la sfârşitul lunii septembrie 2018.

 Transportul bicicletelor se va realiza cu o Dacie Dokker, la care este ataşata o remorcă pe care pot fi încărcate 8 biciclete.

   Vor fi câte opt plecări pe zi din Livada Poştei, la orele 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 și 16.00. Dacă nu există solicitări, nu se execută cursa.

    Se poate şi coborî: cu plecări de la orele 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 și 16.30, din Poiana Braşov.

   În Livada Poştei, Dacia va fi parcată în faţa Casei Baiulescu, la peronul liniei 50 şi acolo se vor încărca bicicletele. Autobuzul va fi staţionat la peronul obişnuit.

  În Poiana Braşov, bicicletele vor fi încărcate în capătul de linie, practic lângă autobuz.

  Bicicletele urcă pe remorcă şi ajung în acelaşi timp la capetele de linie cu proprietarii, care vor merge exclusiv cu autobuzul de pe linia 20.
Plata: 5 lei pentru bicicletă pentru fiecare călătorie, la care se adaugă 5 lei, costul biletului pe linia 20, pentru proprietar. Cei care au abonament de transport vor plăti doar 5 lei pentru transportul bicicletei. Plata serviciului se va face doar prin achiziţia şi validarea de bilet: în niciun caz plată la şofer/controlor etc.