Sari la conținut

RATBV introduce de marți cursele speciale „Transport Şcolar”

ratbv-introduce-de-marti-cursele-transport-scolar

Trei autobuze dimineaţa, Poienelor - Şcoala 6/Liceu Honterus

RATBV SA va începe de marţi să efectueze transport special gratuit pentru elevii din ciclul primar, cadrele didactice şi nedidactice ale Şcolii Gimnaziale nr.6 „Iacob Mureşianu” şi ale Liceului Teoretic „Johannes Honterus”, în cadrul unui proiect – pilot iniţiat de Primăria Municipiului Braşov.

Acest proiect - pilot va fi realizat din 10 septembrie 2019 și până la data în care se intră în vacanța de iarnă a elevilor (20 decembrie ), fără zilele de sâmbătă și duminică, fără zilele de sărbători legale și cele din perioada vacanțelor școlare.

Cursele se vor efectua doar dimineaţa, cu trei autobuze Menarini, cu podea joasă, pentru accesul facil în mijlocul de transport și dotate cu instalații de climatizare performante. Autobuzele vor fi marcate „Transport Şcolar” şi vor avea fiecare câte un agent însoţitor de la Poliţia Locală.

Ulterior, în funcţie de evoluţia numărului de elevi ce vor utiliza acest sistem, RATBV SA va adapta numărul de autobuze dedicate implementării proiectului.

Autobuzele vor pleca spre unitățile școlare din capătul de linie Poienelor, urmând să parcurgă traseul Calea București – Strada Toamnei – Bld. M. Kogălniceanu – Bd. Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poștei – Strada Mureșenilor – Șirul L. van Beethoven. În ceea ce privește orarul de circulație: autobuzele vor pleca la orele 07.25 din capătul de linie Poienelor – peronul numărul 5 și vor opri doar în următoarele stații:


7.25 - Capătul de linie RATBV Poienelor, peronul nr. 5

7.30 – Spitalul Judeţean (Calea Bucureşti, sens spre centrul oraşului);

7.32 – Liceul ”Meşotă” (Bdul. M. Kogălniceanu, sens spre centrul oraşului);
7.40 – cap linie Livada Poştei (pe primul peron, în faţa Şcolii nr. 6 – nu necesită traversarea străzii);
7.45 – staţie specială pe Şirul L. van Beethoven

Autobuzele vor opri doar în stațiile menționate: Poienelor – Spitalul Județean – Liceul Meșotă – Livada Poștei – Șirul Beethoven.

Autobuzele care vor circula în cadrul acestui proiect – pilot vor purta pe tabelele informative de traseu mesajul „Transport elevi”.

Cele două unităţi şcolare au primit de la RATBV câte 500 de fly-ere şi câteva zeci de afişe, pentru ca informaţiile despre acest proiect experimental să ajungă la cât mai mulţi părinţi şi copii.

„Avem în plan să extindem această modalitate de transport şi la celelalte unităţi de învăţământ din zonă, respectiv Apriliy Lajos, Andrei Şaguna, Andrei Mureşanu şi Maria Baiulescu. Ne propunem să transportăm elevii din cartiere către aceste instituţii de învăţământ, pentru a crea o facilitate pentru copii şi părinţi, dar şi pentru a reduce blocajele din trafic şi pentru un mediu mai curat”, a declarat primarul George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră