Sari la conținut

RATBV, program special, după ce a fost emisă Ordonanţa Militară

ratbv-program-special-dupa-ce-a-fost-emisa-ordonanta-militara

RATBV, după Ordonanţa Militară: După ora 22.00, autobuzele mai circulă doar la cerere! Ultimele plecări de la capetele de linie vor fi la 21.30. După orele 20.00 - doar un autobuz, maxim două, pe liniile principale. În restul zilei, reduceri de curse!

După ce sâmbătă seara a fost emisă Ordonanţa militară nr. 2, prin care au fost instituite noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, duminică, primarul Braşovului, George Scripcaru, care este şi preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, i-a convocat într-o videoconferinţă pe directorii şi şefii de departamente ai operatorului de transport, pe reprezentanţii RATBV şi pe şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.


  În urma acestei şedinţe au fost stabilite mai multe măsuri privind transportul în comun.


  Astfel, începând cu data de 22 martie 2020, se suspendă toate cursele RATBV în intervalul orar 22.00 - 06.00. Ultimele plecări de la capetele de linie vor fi în jurul orei 21.30.

„În cazul în care vor există solicitări din partea personalului implicat activ în combaterea răspândirii virusului COVID-19, precum şi a celui implicat în tratarea bolnavilor care au acest virus (medici, asistente, infirmiere etc.), RATBV îşi va adapta graficul pentru a putea asigura transportul acestor persoane. Solicitările vor fi depuse pe adresa ratbv@ratbv.ro ”, a anunţat primarul.


   Măsura vine în contextul în care, potrivit Ordonanţei militare nr. 2 din 21 martie 2020, în intervalul orar amintit deplasarea persoanelor este permisă numai în anumite condiţii.


   La orele de vârf din zilele lucrătoare (dimineaţa, între orele 6.00 – 9.00 şi după-amiaza 13.00 – 18.00) vor fi aplicate reduceri de curse.


    În afara orelor de vârf din zilele lucrătoare (9.00 – 13.00 şi 18.00 – 20.00) vor fi aplicate reduceri mai consistente a curselor.


   Seara după ora 20.00 din zilele lucrătoare, vor mai circula câte unu, maxim două vehicule, numai pe liniile principale.


   Sâmbăta şi duminica vor fi aplicate unele reduceri de curse în timpul zilei, mai consistente seara. Totodată, pe traseele metropolitane se vor aplica reduceri de curse pentru descurajarea deplasărilor care nu sunt strict necesare. Se vor aplica aceleaşi principii de reducere a curselor ca şi în municipiul Braşov.



   Noile grafice de circulaţie au fost deja actualizate şi în staţii, şi pe site!


   Noile grafice de circulaţie vor fi afişate în staţii sau vor putea fi consultate pe site-ul operatorului local de transport.



    „Curăţenie şi dezinfecţia mijloacelor de transport în comun, a terminalelor şi refugiilor RATBV vor fi intensificate”, a mai spus George Scripcaru.

Transportul metropolitan se restrânge din cauza coronavirusului


   Vineri, RATBV a anunţat că, pe fondul evoluţiei epidemiei de coronavirus, începând de luni, 23 martie 2020 suspendă circulaţia autobuzelor de pe linia 110, Stadionul Municipal – Cristian. Legătura acestei comune cu municipiul Braşov va fi asigurată de linia 120, care circulă între Braşov (Stadionul Municipal) şi Râşnov.


    De asemenea, operatorul local de transport a anunţat că în perioada următoare se vor mai realiza reduceri ale capacităţii de transport pe liniile metropolitane, măsuri ce vor fi comunicate în timp util pe site-ul societăţii, respectiv www.ratbv.ro  şi pe pagina de Facebook RATBV.


     „Societatea noastră lansează un nou apel către toate categoriile de călători, mai ales către persoanele vârstnice, să nu efectueze cu autobuzele decât acele deplasări care sunt imperios necesare”, a transmis conducerea RATBV printr-un comunicat de presă.

Comentarii

Ultimă oră