Sari la conținut
rauhanen-antreneaza-lupii

Greg Lindqvist a fost înlocuit pe banca „lupilor” de finlandezul Kari Rauhanen.

În urma rezultatelor proaste din ultima perioadă dar şi a unor probleme de vestiar, tehnicianul suedez, Greg Lindqvist a fost demis de la conducerea echipei de hochei pe gheaţă Corona Wolves Braşov, în locul său fiind numit finlandezul de 51 de ani Kari Rauhanen. Noul tehnician a semnat un contract valabil până la finalul sezonului şi a fost prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă. Obiectivele finlandezului sunt calificarea în play-off-ul Ligii Mol şi cucerirea titlului naţional. Noul antrenor al hocheiştilor de sub Tâmpa, Kari Rauhanen, a antrenat ultima dată în liga secundă din Austria, formația EHC Lustenau. Cea mai importantă echipă pe care a antrenat-o a fost Basel. Rauhanen va debuta pe banca „lupilor” pe 15 decembrie la meciul cu SC Miercurea Ciuc.

„Trebuie să stea cineva cu biciul pe ei”. Preşedintele celor de la Corona Wolves Braşov, Emilan Cernica, a explicat motivele care au dus la îndepărtarea lui Greg Lindqvist şi numirea lui Rauhanen. „Am fost obligaţi să luăm o măsură radicală. Rezultatele nu l-au ajutat pe Greg, pe care îl consider un prieten şi care sper că va accepta o altă funcţie în cadrul clubului nostru. Din păcate, am luat decizia să schimbăm antrenorul. Aş fi preferat să „executăm” şi câţiva jucători, dar pentru că aria de selecţie a jucătorilor autohtoni este extrem de redusă, nu am putut să ne atingem de ei. Astfel, împreună cu Greg Lindqvist, am decis că el trebuie să facă un pas înapoi. Jucătorii nu trebuie acum să se culce pe o ureche, pentru că vom lua măsuri şi în ceea ce îi priveşte, dacă lucrurile nu vor intra pe făgaşul normal. Contrar principiilor mele am demis antrenorul, dar ei trebuie să ştie că nu voi mai face nici o concesie. Vom umbla şi la salarii şi nu mai sunt dispus să stau să ascult cum se plâng ca nişte babe sau ca nişte copii. Am încercat să aducem un antrenor care este autoritar, care impune respect în vestiar, un technician în genul lui Mikula cu care am avut o colaborare foarte bună, însă foarte scurtă. Se pare că noi cei din estul Europei şi în special românii, avem nevoie de cineva care să stea mereu cu biciul pe noi. Sper ca domnul Rauhanen să fie antrenorul de care echipa noastră are nevoie”, a declarat Emilian Cernica, preşedintele Corona Wolves Braşov. Cernica a mai spus că în proporţie de 80% canadianul Josh Bonar nu va continua la formaţia de sub Tâmpa.

„If you want to win, hire a finn!”. „Dacă vrei să câştigi, angajează un finlandez”, aşa şi-a început conferinţa de presă Kari Rauhanen, noul antrenor al celor de la Corona Wolves Braşov. Rauhanen a mai spus că nu îi plac arbitri, dar hocheiul nu se poate juca fără ei. El a declarat că este convins că Lindqvist a pregătit foarte bine echipa şi crede că va adăuga doar un pic din filozofia finlandeză pentru a forma un grup puternic la Braşov.  „Am vorbit de mai mult timp pe internet cu acţionarul de la Braşov despre hochei. Aşa ne-am cunoscut, iar acum când mi-a făcut această propunere am acceptat. Sunt impresionat de infrastructura pe care am găsit-o aici. Abia aştept să începem munca. Cunosc stilul suedez şi ştiu că Greg a făcut o treabă bună la Corona. Trebuie doar să schimbăm un pic mentalitatea, să nu cedem niciodată, oricât ar fi scorul. Apoi trebuie să-i fac pe jucători să joace ca o echipă. Tot ce trebuie să facem este să băgăm pucul în poartă. Ştiu că timpul este scurt până la meciul cu Miercurea Ciuc. Sunt nerăbdător şi abia aştept să încep să lucrez. Sper să pot realiza obiectivele impuse de club”, a spus Rauhanen.

Comentarii

Ultimă oră