Sari la conținut

RCA-ul, mai mare pentru șoferii din oraşele de provincie

rcaul-mai-mare-pentru-soferii-din-orasele-de-provincie

Creşte preţul poliţelor RCA pentru şoferii care locuiesc în provincie! Guvernul a afişat grila completă de preţuri pentru asigurările auto obligatorii. Cei cu domiciliul în oraşele mici ale ţării riscă să plătească dublu faţă de acum.

Ministerul de Finanțe a publicat în cele din urmă noile tarife maximale pentru asigurările auto obligatorii (RCA), pe care ASF le-a agreat cu patronatele din Transporturi. Timp de 6 luni de la adoptarea legii, firmele de asigurări nu au voie să propună prețuri mai mari decât cele stabilite.

Persoanele fizice au fost "sacrificate" în negocierile pe noile tarife, prețurile la RCA crescând și cu 30% la anumite clase de autoturisme sau grupe de vârstă. În cazul persoanelor fizice, cel mai mult vor plăti pentru asigurarea RCA tinerii sub 25 de ani care au mașini cu motor de peste 2.500 cmc (capacitatea cilindrică) - respectiv 3.087 lei pe an. Tarifele cele mai mici vor fi plătite de șoferii de peste 60 de ani cu mașini cu capacitatea între 1.200 și 1.400 cmc - mai precis suma de 541 lei.


Comentarii

Ultimă oră