Sari la conținut
recital-cameral-la-sala-patria-

Marţi, 11 februarie 2014, iubitorii de muzică de cameră sunt aşteptaţi la un recital cameral susţinut de Cvartetul "Gaudeamus" al Filarmonicii Braşov. Recitalul are loc la sala muzicii de cameră de la Patria, de la ora 19.00.


Invitat Bogdan Mihăilescu (chitară)

Program:

Luigi Boccherini           -     Cvintetul nr. V in re major
Josef Schnabel              -   Quintett
Maximo Diego Pujol     -   Suita argentiniana „Tangata de Agosto”
Preţul biletelor este de 20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei.


Cvartetul de coarde „Gaudeamus” a luat fiinţă în anul 1987 sub îndrumarea maestrului Dan Prelipcean, membru al renumitului cvartet „Voces”. Cvartetul „Gaudeamus” a apărut pentru prima dată la Braşov, în cadrul Festivalului muzicii de cameră, unde a obţinut Premiul I, ulterior toţi membrii rămânând angajaţi ai Filarmonicii din acelaşi oraş.
           Cu un repertoriu impresionant, peste 150 de lucrări din creaţiile marilor compozitori ai lumii, Cvartetul a efectuat nenumărate turnee în ţară şi în străinătate. Palmaresul său include Premiul I la toate competiţiile de muzică de cameră din ţară, realizând înregistrări audio (pe cd), precum şi TV la TVR, RAI, Tv Rusia şi la Tv Moldova.

BOGDAN MIHǍILESCU

Marele trofeu al Concursului naţional de chitarǎ clasicǎ de la Sinaia, ce a constat într-o chitarǎ de concert construitǎ de Roman Boianciuc, a reprezentat punctul de plecare al unei intense activităţi concertistice şi pedagogice în România, Germania, Africa de Sud şi Marea Britanie; de asemenea, a realizat înregistrǎri în studiourile de Radio, Televiziune şi artǎ cinematograficǎ din România.
Bogdan Mihǎilescu s-a perfecţionat la Londra descoperind noi valenţe ale chitarei. Este unul dintre importanţii promotori ai chitarei clasice în România.
Bogdan Mihǎilescu cântǎ pe o chitarǎ RAMIREZ Especial clasa I-a, pe care a selectat-o personal la Madrid, chiar din atelierul celebrului lutier, în 1995.

Comentarii

Ultimă oră