Sari la conținut
recital-cameral-la-sala-patria

Miercuri, 5 martie 2014,la ora 19.00 sunteti invitati la Sala Patria la un recital cameral.
ANTON NICULESCU - violoncel
STEFFEN SCHLANDT - pian
În program: J. S. Bach - Integrala Sonatelor pentru violoncel şi pian.

*****
Anton   Niculescu – violoncel

Anton Niculescu s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni. A început studiul violoncelului cu tatăl său, prim violoncelist al Orchestrei Radio din Bucureşti; alături de mama sa - pianistă - a avut prima sa apariţie în public într-un recital la vârsta de 12 ani, la Sala Mică a Palatului din Bucureşti. După absolvirea excepţională a Conservatorului din Bucureşti, a început o intensă activitate concertistică, în paralel ocupând posturi de mare prestigiu (precum cele de prim-violoncelist al Teatrului „La Scala” din Milano şi la „Teatro Comunale” din Florenţa). A susţinut turnee de concerte şi recitaluri pe numeroase scene importante ale lumii. Din 1997 este Membru de onoare al Academiei filarmonice din Bolonia (Italia), academie fondată în anul 1666 (care l-a avut ca membru chiar şi pe W. A. Mozart). A realizat înregistrări radio, TV şi CD-uri . Din anul 1996 este solist-concertist la Filarmonica Braşov.

*****
STEFFEN SCHLANDT

Educaţia muzicală o primeşte de la tatăl său Eckart Schlandt cu care începe pianul şi orga. Urmează apoi cursurile Facultăţii de muzică din Cluj la secţia orgă (la prof. Ursula Philippi), studiind în continuare muzica bisericească la Facultatea de muzică din Trossingen (Germania) şi dirijat coral şi de orchestră la Würzburg.
Ca organist a concertat în numeroase ţări din Europa, a fost laureat al numeroase concursuri importante din ţară şi străinătate. Este iniţiatorul Festivalului de Muzică Sacră "Diletto musicale" din Prejmer şi din anul 2004 coordonează şi Festivalul "Musica Coronensis", festival dedicat muzicii compuse de către compozitori braşoveni.
Din septembrie 2004 este dirijorul corului „Bach" şi organist la „Biserica Neagră", în cadrul căreia se implică activ în nenumărate activităţi.

*****
Preţul biletelor este de 20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei.

Programul agenţiei de bilete de la sala "Patria":
- luni, miercuri 12-15;
- marţi, joi 16-18;
- cu o oră înainte de recital.
- NU SE FAC REZERVĂRI!

Comentarii

Ultimă oră