Sari la conținut
record-pe-ruta-bucuresti-brasov

Un tren de călători a parcurs distanţa Braşov – Bucureşti în mai puţin de două ore, o premieră pentru tronsonul de 166 de kilimetri. De precizat ar fi însă faptul că durata călătoriei nu a implicat şi opriri în gările de pe traseu şi a fost vorba despre o cursă test a celor de la CFR Călători. În prezent cel mai rapid tren parcurge aceeaşi distanţă în 2 ore şi 27 de minute.

În 2015 distanţa dintre oraşul de la Poalele Tâmpei şi capitală se parcurge cu cel mai rapid tren în 2 ore şi 27 de minute. Şi dacă ar fi să nu oprească în nicio gară timpul s-ar reduce la mai puţin de două ceasuri, după cum s-a dovedit ieri cu un tren de probă. CFR Călători a organizat miercuri o cursă test dus întors între Bucureşti Nord şi Braşov. Trenul compus din 5 vagoane a fost tras de locomotiva SoftTronic "Trasmontana" 480-001, a notat portalul de ştiri metrouuşor.com.

La dus au fost efectuate 3 opriri: la Ploieşti Vest, la Câmpina (oprire neprevăzută de 6 minute) şi la Sinaia. În total durata călătoriei a fost de 2 ore şi 13 minute, cu un timp efectiv de circulaţie de 2 ore şi 5 minute. La întors, trenul a circulat fără oprire, timpul de circulaţie fiind de doar 1 oră şi 58 de minute.

Trebuie ţinut însă cont că, spre deosebire de trenul de probă, cele "de linie" au opriri care pot totaliza între 6 şi 40 de minute pe cei 166 km, în funcţie de rangul trenului. În ultima perioadă s-au efectuat mai multe lucrări pentru repararea macazelor cu probleme pe sectorul de viteză Chitila – Câmpina iar CFR anunţă că intenţionează în scurt timp să crească viteza de circulaţie pentru trenurile de călători pe tot acest sector la 140km/h în primă fază, urmând apoi ca această viteză pe anumite porţiuni să fie crescută chiar până la 160km/h.

Comentarii

Ultimă oră