Sari la conținut

Regal al muzicii clasice, pe insula lacului Castelului Bran

regal-al-muzicii-clasice-pe-insula-lacului-castelului-bran

Castelul Bran le propune iubitorilor muzicii clasice un moment de excepție: „Concertul verii, la Castelul Bran”.

Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, violonistul Răzvan Stoica și Kamerata Kronstadt vor purta auditoriul într-o lume magică, metamorfozată prin note muzicale. Anotimpurile lui Vivaldi și Divertismentele lui Mozart vor învălui insula Lacului Mare din Parcul Regal, începând cu ora 20.00, în seara zilei de 5 august 2017.

...........................................................................................................

Cunoscut pentru virtuozitatea și pasiunea interpretării, violonistul Razvan Stoica și-a stabilit bazele unei cariere impresionante, reprezentațiile sale atrăgând atenția atât presei, cât și publicului. În perioada studenției de la Conservatorul Regal din Amsterdam (Olanda), a participat la cursuri de maiestrie cu violonișii: Leonidas Kavakos, Krysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis și Pinchas Zuckerman.

Răzvan Stoica a primit peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, printre care Concursul Perosi (Tortona), competițiile olimpice pentru vioară (România) și Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia).

În anul 2009, Razvan Stoica a câștigat premiul I în cadrul „Strad Prize”, în Salzburg, Austria. Drept urmare i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius, datând din anul 1729. De atunci, ca solist invitat, dar și în cadrul unor recitaluri, Răzvan Stoica a performat la Amsterdam „Royal Concertgebouw”, Paris „Theatre des Champs Elysees”, Brescia „Teatro San Barnaba”, Genova „Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales (Santander) etc.

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra.

Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov.

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tânară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov.

Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a oferit publicului brașovean în cadrul primelor sale trei stagiuni, o serie de concerte – eveniment, având ca invitaţi soliști deosebiţi, printre care Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva și Robert Nagy, dar și din sfera mai puțin clasică, Alexandra Fits și Analia Selis.

Kamerata Kronstadt sprijină atât proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cât și proiecte educaționale, în vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tânăr, prin susținerea unor concerte educative dedicate exclusiv copiilor.

Prețul unui bilet este de 80 de lei. Detalii și rezervări la telefon 0268 237 700 sau la office@bran-castle.com.

Comentarii

Ultimă oră