Sari la conținut
regal-culinar-la-bran

Turiştii sunt aşteptaţi si astazi pe Platoul Regina Maria de lângă Castelul Bran pentru a gusta cele mai bune prepate din miel şi berbecuţ, dar şi celebrul bulz făcut pe jar. Festivalul „Un’te duci tu mielule?” , a început sâmbătă. El a devenit deja o tradiţie la Bran şi atrage în fiecare an mii de turişti. În cadrul evenimentului, sâmbătă, a avut loc un concurs gastronomic între mai multe restaurante specializate în preparate tradiţionale. Fiecare echipă de bucătari a primit un miel pe care l-a gătit după o reţetă proprie. Preparatele au fost apoi analizate de specialişti, preşedintele juriului fiind maestrul bucătar Jacob Hausmann, care este un as al bucătăriei tradiţionale. Duminică, în ziua de Rusalii a fost organizat un alt concurs între producătorii de brânzeturi din zona Branului, denumit „Bun îi bulzu’ de la Bran“. Turiştii pot cumpăra de la comercianţii prezenţi la festival şi miere, gemuri şi prăjituri de casă, dar şi brânză sau pastramă de oaie. Va putea fi vizitată şi o expoziţie cu vânzare de articole artizanele hand-made. Din programul oricărui festival culinar nu putea lipsi bineînţeles muzica.

Comentarii

Ultimă oră