Sari la conținut

Regizorul filmului "Love Story", Arthur Hiller, a încetat din viață la 92 de ani

regizorul-filmului-love-story-arthur-hiller-a-incetat-din-viata-la-92-de-ani


   Regizorul canadian Arthur Hiller, fost președinte al Academiei care acordă premiile Oscar, a murit miercuri, la Los Angeles, din cauze naturale, la vârsta de 92 de ani.

Născut la Edmonton, în provincia canadiană Alberta, cineastul a servit în armata aerului din Canada în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. El a ales apoi cariera de regizor, la început la televiziunea canadiană și apoi la Hollywood.

Opera sa cinematografică include filmul "Love Story" (1970), lung metraj pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar. Are în palmares peste 30 de filme, între care "The Americanization of Emily" (1964)  sau "The Man in the Glass Booth" (1975).

Arthur Hiller a condus sindicatul realizatorilor din industria filmului american (Directors Guild of America) între 1989 și 1993, înainte de a deveni președinte al Academiei (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) între 1993 și 1997.


  Arthur Hiller, tata a doi copii și bunicul a cinci nepoți, a primit în anul 2001 premiul umanitar „Jean Hersholt" pentru activitățile sale de caritate în domeniile educației și drepturilor civice.

Comentarii

Ultimă oră