Sari la conținut
reguli-noi-la-spitalele-din-brasov

„În acest moment nu mai există spital «de stat» şi «privat»”, există spitale braşovene care au un singur obiectiv: lupta cu epidemia COVID-19!

Ordin către toate spitalele din Braşov: În 48 de ore, toţi pacienţii care nu sunt urgenţe se externează. Consultaţiile din Policlinici se suspendă.

Prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Văsii (preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - CJSU), preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ioan Veştea şi inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean, lt. col. Lucian Marciu (vicepreşedinţi ai CJSU) au avut luni o întâlnire cu reprezentanţii conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi cu managerii şi directorii medicali ai spitalelor de stat şi private din judeţ, în contextul extinderii epidemiei COVID-19. Potrivit prefectului judeţului, aceasta a fost o nouă întâlnire cu conducerile spitalelor de stat. Totodată, el a menţionat că a fost şi „prima discuţie pe care o avem, în acest format, cu reprezentanţii spitalelor private. Am ţinut să-i invităm pe toţi pentru că ne confruntăm cu o situaţie gravă. Trăim cu toţii în această comunitate şi toţi trebuie să ne mobilizăm şi să fim solidari pentru a-i face faţă. În acest moment nu mai există spital «de stat» şi «privat», există spitale braşovene şi toţi avem un singur obiectiv: lupta cu epidemia COVID-19. Personal medical, autorităţi locale, Poliţie, Jandarmerie, Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă şi celelalte instituţii trebuie să lucrăm în echipă dacă vrem să avem şanse de a gestiona cât mai eficient această situaţie”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

„Pe lângă coronavirus, timpul este acum principalul nostru adversar”

Cei prezenţi la întâlnire au abordat subiecte precum inventarierea la nivelul sistemului de sănătate din judeţ a resurselor materiale şi umane existente, precum şi a necesităţilor (personal medical, spaţii, dotări), soluţiile în ceea ce priveşte creşterea numărului de paturi ATI echipate, asigurarea unei rezerve de oxigen ş.a. S-a propus, de asemenea, crearea unei comisii medicale tehnice, cu misiunea de a coordona reacţia sistemului medical braşovean la epidemia cu noul coronavirus.


   De asemenea, s-a discutat şi dacă se pot împrumuta sau închiria echipamente de către unităţile publice de la spitalele private, cel puţin până vor sosi cele care se vor achiziţiona de către autorităţile publice centrale sau locale.


     În spitale şi ambulatorii: doar urgenţe

Întâlnirea de la Prefectura Braşov a avut loc în contextul în care ieri s-a anunţat că toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spitale, fie că e vorba de unităţi publice sau private, trebuie externaţi. Totodată, se suspendă consultaţiile în ambulatorii (policlinici). Anunţul a venit de la Grupul de Comunicare Strategică, după ce a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.


    „Astăzi (luni, n.r.), 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Astfel, începând de mâine (marţi, n.r.), 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.


   În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.


Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Judeţeanul, primul spital care a venit cu precizări. Excepţie, bolnavii de cancer

Bolnavii cronici nu vor mai fi internaţi la Spitalul Judeţean Braşov, a transmis luni conducerea unităţii medicale, care a precizat că, în perioada stării de urgenţă vor fi tratate doar urgenţele, în contextul noilor măsuri date de MAI. „Au fost sistate internările pacienţilor cronici. Excepţie fac pacienţii neoplazi al căror tratament curativ sau cu reechilibrare nu poate fi întârziat”, se arată într-un comunicat al SCJU Braşov.

Nimeni nu mai intră în spital fără aviz de la Triajul Covid 19

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean a fost reorganizată, a mai anunţat, luni, instituţia, cu constituirea unui pavilion separat destinat trierii pacienţilor. „Începând cu data de 24 martie, toţi pacienţii care se vor prezenta la UPU vor face acest lucru la Pavilionul Triaj situat în imediata apropiere, în curtea SCJU Braşov, cu intrare din strada Octavian Augustus. În cadrul spitalului au fost modificate unele circuite pentru separarea şi izolarea pacienţilor cu potenţial infecţios”, a transmis conducerea SCJU.


   Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Braşov fac din nou un apel la cetăţeni să stea acasă şi să apeleze la SCJU doar în cazuri de urgenţă. Pentru celelalte afecţiuni, se pot adresa medicilor de familie, Centrelor de Permanenţă sau eventual la spitalele mai mici din judeţ sau să sune la 112.

Comentarii

Ultimă oră