Sari la conținut

Reguli noi pentru cei care cresc porci în gospodării

reguli-noi-pentru-cei-care-cresc-porci-in-gospodarii

Persoanele fizice care doresc să crească mai mult de 5 porci în gospodării trebuie să se înregistreze la Registrul Comerţului.

Schimbări importante pentru agricultorii români printr-un ordin al ministrului Petre Daea, publicat în Monitorul Oficial pe 18 martie 2019.

Conform acestor noi reglementări, se interzice creşterea a mai mult de 5 capete de porci fără înregistrare şi autorizare de la oficiul registrului comerţului, înregistrare în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi înregistrare sanitar-veterinar.

Practic, pentru a putea creşte în gospodăriile individuale mai mult de cinci porci trebuie să ai SRL/PFA/Întreprindere Individuală specializată pentru aşa ceva. Anterior, era permis ca agricultorii să crească până la 20 de capete de porci fără a fi nevoiţi să se înregistreze oficial.

Acest ordin vine după ce România a fost confruntată anul trecut cu o epidemie gravă de pestă porcină africană care a dus la măsuri dure pentru agricultorii români, care au fost obligaţi să accepte decizia autorităţilor de a sacrifica animalele pentru a preveni răspândirea virusului.

În Europa, România este ţara cu numărul cel mai mare de porci crescuţi în gospodăriile individuale.

Comentarii

Ultimă oră