Sari la conținut

Renunţă la prejudecăţi şi încearcă o reţetă nouă

renunta-la-prejudecati-si-incearca-o-reteta-noua-

Vinul fiert este, cu siguranţă, un element aparte, care dă savoare Sărbătorilor de Iarnă. Iar cum termometrele încep să indice valori din ce în ce mai scăzute ale temperaturilor, o cană cu vin fiert te va încălzi din cap până în picioare. Însă înainte de a savura un vin fiert alături de cei dragi, află ce beneficii se ascund în acestă licoare "magică".

Multe femei consumă vin fiert homemade, dar există diverse variante pe care le poi încerca şi la târgurile şi evenimentele de sezon.

Vinul fiert este un fel de tradiţie cu care ne-am obişnuit noi toate, în efortul de a trezi spiritul Sărbătorilor de Iarnă în jurul familiei şi prietenilor dragi. Dar înainte de a te gândi că alcoolul este nociv pentru organismul uman, aminteşte-ţi că, în procesul de preparare a vinului fiert, fierberea permite un lucru: cea mai mare parte a alcoolului se evaporă - asta dacă nu adaugi un shot de rachiu sau lichior, către finalul preparării. Ceea ce înseamnă că, de fapt, consumi un vin fiert cu o concentraţie mai mică de alcool.

Beneficiile vinului fiert pentru sanatatea ta

Indiferent că foloseşti vin roşu sau suc de struguri, această băutură pe care noi o numim într-un mod atât de sărăcăcios "vin fiert" este bogată în antioxidanţi, în special când este vorba de resveratrol. Şi ştii deja că resveratrolul are o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta.

Potrivit unor studii realizate pe animale, tratamentul termic al vinului arată că există unele beneficii la nivel cardiovascular. Cercetarea despre care au scris cei de la academicwino.com în 2011 vorbeşte despre multe beneficii ale vinului fiert, care au ieşit la iveală în cadrul unor teste pe animale, adică porcuşori de Guineea şi şobolani.

Oamenii de ştiinţă au folosit mai multe mostre de vin roşu şi nu numai, iar aceste mostre au fost tratate termic, adică au fost încălzite timp de 45 de minute, la două temperaturi diferite: 75 de grade Celsius şi, respectiv, 125 de grade Celsius. De asemenea, s-a folosit şi o mostră de vin nealcoolizat. Continuarea pe feminis.ro

Comentarii

Ultimă oră