Sari la conținut

Reparaţii pe două trasee montane de lângă Braşov

reparatii-pe-doua-trasee-montane-de-langa-brasov

Mai multe trasee turistice de lângă Braşov au fost reabilitate în ultima perioadă, de către Salvamont Braşov.

Astfel, potrivit informaţiilor Primăriei Braşov (care are în subordine acest serviciu), marţi dimineaţa, un cetăţean a reclamat faptul că podețului de la intrarea pe traseul „bandă albastră” către Poiana Brașov, din „drumul vechi”, în dreptul izvorului, este stricat.


   Sesizarea a ajuns la Serviciul Salvamont, care a trimis o echipă pentru a remedia situația. Şeful Serviciului Public Local Salvamont, Agrement și Parking, Sorin Păltânea, a precizat că s-a costatat că și un al doilea podeț din zona semnalată existau probleme, astfel încât au înlocuit cu totul unul dintre podețe și l-au consolidat pe al doilea.

Pe de altă parte, săptămâna trecută și Agenția Metropolitană Brașov, care este custodele Rezervației Naturale Muntele Tâmpa, a realizat lucrări de întreținere a traseelor, respectiv a înnoit marcajul triunghi roșu (serpentinele) a montat panouri de avertizare pentru interzicerea scurtării traseului marcat și a blocat accesul către scurtături, cu trunchiuri căzute în cărare.


     Turiștilor și brașovenilor li se reamintește faptul că situații de acest fel pot fi sesizate direct serviciului local Salvamont, la adresa de e-mail salvamont@brasovcity.ro.

Comentarii

Ultimă oră