Sari la conținut

Aeronava militară C 27 J Spartan a aterizat, în această după amiază la ora 15.30 pe aeroportul din Tripoli, iar avionul C-130 Hercules la ora 17.00 pe aeroportul din capitala Maltei, unde va rămâne pe durată nedeterminată, informează MapN.
Avionul C 27 J Spartan a ajuns la Tripoli pentru a evacua încă un grup de cetăţeni români şi străini, care aşteaptă pe Aeroportul din acel oraş. Ca urmare a activării la nivelul UE a mecanismului de monitorizare şi informare pentru protecţie civilă, cu scopul sprijinirii cetăţenilor europeni din Libia, în spirit de solidaritate şi întrajutorare cu ţările Uniunii Europene, ministrul Apărării Naţionale, a aprobat ca la bordul aeronavelor militare române să aibă acces, alături de cetăţenii români şi cetăţeni ai altor state, a informat MapN.
Aeronava C-130 Hercules s-a întors, astăzi în Malta, în a două misiune, unde va rămâne în aşteptare, pe o durată nedeterminată, pentru a putea acţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit de MapN şi MAE. Prima misiune s-a încheiat cu succes azi dimineaţă, când aeronava C-130 Hercules, care a efectuat o cursă pe ruta Tripoli-Bucureşti, cu escală tehnică de realimentare pe Aeroportul La Valetta, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, la oră 05.45.
În primul transport, aviatorii militari români au evacuat 56 de persoane, între care 7 copii.
10 dintre pasagerii acestui zbor au fost cetăţeni bulgari şi unul libian cu rezidenţă în România.

Comentarii

Ultimă oră