Sari la conținut

„Requiem” - evenimentul muzical al primăverii la Opera Braşov

requiem-evenimentul-muzical-al-primaverii-la-opera-brasov

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, de la ora 19.00, în Sala Patria, în așteptarea Sărbătorilor Pascale, Opera Braşov îi invită pe iubitorii muzicii la o lucrare tulburătoare: „Requiem” de Giuseppe Verdi.

Evenimentul inedit va aduce laolaltă peste 130 de artişti care îşi vor uni cântul, vocal şi instrumental, pentru a interpreta această capodoperă verdiană, pregătită special pentru Săbătorile Pascale.

„Requiem” a fost compus în memoria poetului italian Alessandro Manzoni, pe care Verdi l-a admirat foarte mult şi a avut premiera pe 22 mai 1874, în San Marco – Milano, la un an de la moartea scriitorului. Compozitorul însuşi s-a aflat la pupitrul dirijoral, același lucru întâmplându-se, de altfel și la reprezentaţiile „Requiem”-ului din anii următori.

Scriitorul şi criticul muzical George Bernard Shaw a fost unul dintre cei mai mari admiratori ai acestei lucrări, iar pentru funeraliile sale, a ales pentru a fi interpretat, unul din momentele de final – „Libera mea”.

În contextul muzicii sacre, această lucrare este una dintre cele mai des cântate la nivel mondial, alături de „Requiem”-ul lui Mozart.


  Soliştii concertului de sâmbătă de al Brațov, vor fi: Cristina Radu - soprană, Andrada Roşu (Opera Naţională Română Cluj-Napoca) - mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor şi Dan Popescu – bass.

În premieră, participă Corul Academic Radio (dirijat de Ciprian Ţuţu), alături de Corul Operei Braşov (dirijat de Leonard Boga) şi Orchestra Operei Braşov.

Dirijorul „Requiem”-ului va fi maestrul Traian Ichim.

Comentarii

Ultimă oră