Sari la conținut

Restricţionare temporară a circulaţiei rutiere pe strada 13 Decembrie

restrictionare-temporara-a-circulatiei-rutiere-pe-strada-13-decembrie-

Compania Naţională de Căi Ferate a depus o solicitare la Primăria Braşov în vederea restricţionării circulaţiei rutiere pe strada 13 Decembrie, în zona Pasajului de la Făget, pentru derularea unor lucrări în zonă.

Restricţiile ar urma să se aplice în perioada 19 – 20 iulie 2018, timp de câte 8 ore, în fiecare zi.

Solicitarea urmează să fie analizată de către Comisia de Circulaţie din cadrul municipalităţii, în şedinţa de săptămâna aceasta, ţinând cont că este vorba de o stradă cu trafic intens.

CFR a solicitat avizul Comisiei de Circulaţie pentru închiderea circulaţiei rutiere pe cele două benzi aferente sensului de circulaţie spre cartierul Tractorul şi devierea acesteia pe benzile aferente sensului opus de circulaţie, în data de 19 iulie 2018, între orele 8.00 – 16.00, respectiv închiderea circulaţiei rutiere pe cele două benzi aferente sensului de circulaţie spre centrul Braşovului şi devierea acesteia pe benzile aferente sensului opus de circulaţie, în data de 20 iulie 2018, între orele 8.00 – 16.00.

Update:

Comisia de Circulaţie din Primăria Braşov nu a fost de acord cu închiderea străzii 13 Decembrie în mijlocul săptămânii. Companiei feroviare i s-a cerut să ia în calcul realizarea lucrărilor în cursul nopţii sau în weekend.

Solicitarea Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR SA) privind închiderea străzii 13 Decembrie din Brașov pentru efectuarea unor lucrări la pasajul de cale ferată din zona Făget nu a fost aprobată de membrii Comisiei de Circulaţie din Primăria Braşov, decizia în acest sens fiind amânată.

La pasajul de cale ferată urmează a se realiza lucrări la tencuială, iar pentru a se asigura front de lucru, CFR SA a solicitat ca în 19 iulie (între orele 8.00 – 16.00) să fie închise cele două benzi spre centrul oraşului, iar în 20 iulie (tot între orele 8.00 – 16.00), traficul să fie restricţionat pe celelalte două benzi.


    Soluţia propusă de CFR era ca, în perioada acestor restricţii, maşinile traficul să fie deviat pe cele două benzi libere.

 Această soluţie nu a fost agreată de membrii comisiei, care le-au cerut reprezentanţilor CFR SA să vină cu alte propuneri. Una dintre recomandările membrilor comisiei a fost ca lucrările să se desfăşoare în timpul nopţii, însă aceasta ar însemna o creştere a costurilor cu resursa umană şi implicit, o majorare a valorii proiectului. O altă idee lansată în timpul şedinţei a fost ca lucrările să se desfăşoare în weekend, dar problema este că şi în această perioadă a săptămânii strada este intens circulată, pentru că mulţi oameni merg la mall.

Update 2:

CFR a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Primăriei Brașov în ceea ce privește închiderea traficului auto pe strada 13 Decembrie, ca urmare a lucrărilor pe care compania le-a programat la pasajul de cale ferată de la Făget.

Astfel, închiderea traficului, pe câte un sens de mers, se va face doar pe timp de noapte.

   Prima restricție pe strada 13 Decembrie, în zona Pasajului CFR de la Făget va fi aplicată în noaptea de 21 spre 22 iulie 2018 între orele 21.00 și 8.00, iar cea de-a doua restricție va fi în noaptea de 22 spre 23 iulie 2018, în intervalul orar 21.00 – 6.00.

Comentarii

Ultimă oră