Sari la conținut

Restructurări la Agenţia Naţională de Transplant

restructurari-la-agentia-nationala-de-transplant

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a numit-o, miercuri, pe Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Mediafax, Ministrul Sănătăţii a declarat că se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România şi că ministerul speră că noua lege a transplantului va fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT, se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din tara şi din străinătate, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant si autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării.

Noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, Alexandra Anca Muresan este medic primar chirurgie generală din 2013 si până acum şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie şi Hepatologie din Cluj -Napoca.

Deciziile apar ca urmare a decesului tânărului braşovean Călin Farcaş.

Reamintim că tânărul în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

Comentarii

Ultimă oră