Sari la conținut
retele-noi-de-apa-si-canalizare-in-predeal

Stațiunea Predeal  va beneficia, în aproximativ doi ani, de  reţele noi de apă şi canalizare, precum şi de o stație nouă de epurare, în urma implementarii Proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de coordonator, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A., în calitate de agenţie de implementare a proiectului”.
Astfel, prin HG nr. 733/25.09.2013 s-a aprobat, în cadrul acestui proiect, obiectivul de investiții „Reabilitare şi extindere reţele de alimentare cu apă, canalizare şi execuţie staţie de epurare nouă în localitatea  Predeal, judeţul Braşov”, care vizează ca principali  indicatori tehnico-economici: reabilitarea şi extinderea a 7 km de rețea de apă pe străzile Libertății, Eroilor (până la hotel Porumbița), Trei Brazi, legătura la rezervor apă, Nicolae Bălcescu, reabilitarea și extinderea a 7 km de rețea de canalizare pe străzile Nicolae Balcescu, Libertății, Eroilor II, Cartier Forestier, Mănăstirii, construirea unui rezervor de înmagazinare a apei cu volumul de 1000 mc (amplasat în zona str. Trei Brazi) și stație de pompare Joita cu debit maxim de 10 l/s și o stație nouă de epurare cu, debitul de 1.888 mc/s, necesară pentru echivalentul a 12.000 de locuitori.
„Finanţarea obiectivului de investiţii se face din credite externe de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii. Urmează ca zilele viitoare să semnăm contractul pentru această investiție extrem de importană pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul stațiunii Predeal, Liviu Cocoș (foto).
Valoarea totală a obiectivului este de 5,6 milioane de euro, din care bugetul local al oraşului Predeal va asigura suma de 1,083 milioane de euro, reprezentând un cuantum de 19,23%.

Comentarii

Ultimă oră