Sari la conținut

Rețeta Boromir de Cheesecake la cuptor cu pișcoturi

reteta-boromir-de-cheesecake-la-cuptor-cu-piscoturi-

Cheesecake-ul la cuptor cu pișcoturi te răsfață atât cu savoarea conferită de textura cremoasă a brânzei, cât și cu gustul unic al pișcoturilor. Este deliciul perfect cu care să te răcorești în zilele călduroase când îl servești rece, dar și cu care să îi impresionezi pe cei dragi la petreceri.

Cum nu ai mereu timp pentru a găti preparate complicate, ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă rapidă de cheesecake cu coacere ce te va cuceri complet cu bogăția de arome. Iar Pișcoturile Boromir sunt ingredientele de nelipsit din rețeta noastră, înlocuind perfect biscuiții fărâmițați din care se prepară crusta.

Desertul fin al verii: Cheesecake la cuptor cu pișcoturi


Cremos și delicios, cheesecake-ul cu pișcoturi la cuptor este alegerea ideală atunci când vrei să prepari un desert irezistibil dar nu ești dispus să petreci foarte mult timp în bucătărie. Nu numai că se face foarte ușor și repede, dar gustul său bogat promite un răsfăț absolut.

Este desertul incredibil de gustos care poate înlocui perfect chiar și o prăjitură sofisticată sau un tort în zilele speciale în care vrei să îți surprinzi invitații. În plus, pornind de la rețeta noastră poți face nenumărate combinații de arome, mai ales dacă vrei să decorezi prăjitura cu un topping de ciocolată, dulceață sau caramel pentru a-i conferi un plus de savoare.

Pișcoturile Boromir, perfecte pentru prăjiturile cremoase


Completată de savoarea cremei fine de brânză, crusta din Pișcoturile Boromir desăvârșește aroma inconfundabilă a cheesecake-ului. Delicate și aromate, Pișcoturile Boromir echilibrează gustul cremos al brânzei, ținând locul biscuiților fărâmițați din care se prepară crusta. Pe blogul nostru găsești și alte rețete savuroase de prăjituri cu pișcoturi numai bune de împărțit cu familia și prietenii. Încearcă și rețeta Boromir de tiramisu sau de tort diplomat de fructe cu Pișcoturile cu 26% ou pe care le găsești pe boromirmarket.ro alături de multe alte bunătăți pe placul întregii familii.

Rețetă de cheesecake simplu cu coacere


În câțiva pași simpli prepari cel mai bun cheesecake la cuptor, fiind un desert pe cât de savuros, pe atât de ușor de făcut. Deoarece crusta din pișcoturile fărâmițate nu vrem se sfărâme ușor, ci să fie bine închegată, te sfătuim să folosești un unt gras fără sare pe care trebuie să îl lași la temperatura camerei după ce s-a topit de tot. Iar ca să obții o prăjitură cu un gust răcoros și o consistență cremoasă perfectă, te sfătuim să lași cheesecake-ul copt la frigider după ce l-ai scos din cuptor și s-a răcit.

Ingrediente cheesecake la cuptor cu pișcoturi


Crusta:
• 200g Pișcoturi Boromir
• 50g zahăr
• 114g unt nesărat topit


Crema de brânză:
• 900g cremă de brânză
• 200g zahăr
• 35g făină Boromir
• 5 ouă
• 80g frișcă
• 1 linguriță zeamă de lămâie
• 1 linguriță esență de vanilie

Cum prepari cel mai gustos cheesecake la cuptor


PASUL 1
Pentru început fărâmițează Pișcoturile Boromir folosind un robot de bucătărie până când obții o textură fină. Poți folosi și un mojar cu care să le zdrobești.

PASUL 2
După ce ai topit untul și s-a răcit, amestecă într-un bol pișcoturile mărunțite, untul topit și zahărul astfel încât ingredientele să se omogenizeze bine. Pune amestecul obținut într-un vas de tartă și tasează-l bine cu ajutorul unui pahar. Acoperă vasul și lasă crusta de cheesecake la frigider. Între timp trebuie să prepari crema.

PASUL 3
Urmează să mixezi crema de brânză, zahărul, făina și să adaugi pe rând ouăle. La final pune frișca, esența de vanilie și zeama de lămâie, amestecând astfel încât să obții o compoziție omogenă. Dacă vrei ca cheesecake-ul cu coacere să capete o textură mai fermă și aerată, mixează separat ouăle și zahărul cu mixerul, după care adaugă celelalte ingrediente pentru cremă și amestecă-le cu o lingură sau o spatulă.

PASUL 4
Scoate din frigider crusta de pișcoturi și întinde peste ea crema de brânză, nivelând-o cu o spatulă.

PASUL 5
Lasă cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 250 grade Celsius.

PASUL 6
După ce l-ai scos din cuptor, lasă-l la răcit timp de 30 de minute la temperatura camerei. Poți presăra și fructe de pădure proaspete. Pentru ca decorul să fie și mai surprinzător prepară un topping de ciocolată, caramel sau dulceață peste care poți pune și alte fructe proaspete sau congelate alături de câteva frunzulițe de mentă. Dacă vrei să te revigoreze cu gustul său, lasă cheesecake-ul copt la frigider timp de o oră-două. Poftă bună!

Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro, magazinul plin de bunătăți pe gustul tău!

Comentarii

Ultimă oră