Sari la conținut
revin-vizitatorii-la-muzeul-casa-muresenilor

După ce, în perioada stării de urgenţă, Muzeul Casa Mureşenilor a fost închis, redeschiderea din 15 mai a însemnat revenirea vizitatorilor.

Numărul acestora a fost însă extrem de redus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deoarece măsurile luate pentru reducerea riscului de împrăştiere a COVID-19 îi făceau pe români să prefere să stea acasă.

Pentru creşterea numărului de vizitatori, muzeul a luat o serie de măsuri.


   „Muzeul Casa Mureşenilor continuă progamul de vacanţă anual, aflat la a 15-a ediţie, Vacanţa artelor la muzeu.


  Au venit mai puţini copii de data aceasta, probabil că părinţilor şi copiilor le este teamă, dar avem, totuşi, 6-7, chiar 10 copii cu care am desfăşurat mai multe activităţi de educaţie muzeala cu artista braşoveană Gabriela Burlacu – împletituri şi croşetat şi am făcut modelaj în lut, pe strada Bujorului”, a precizat muzeograful Ovidiu Savu.


    O altă activitate extrem de interesantă se va desfăşura în colaborare cu Poşta Română. „Copiii vor achiziţiona un timbru, vor învăţa să scrie o scrisoare, să îi pună timbru, vor afla cine este destinatarul, cine este expeditorul”, a mai spus Ovidiu Savu.


     De altfel, muzeul a organizat online vernisajul unei expoziţii care poate fi vizitată în această perioadă. Este vorba de expozitia arhitectului braşovean Teofil Mihăilescu, „De la Roma la Compostela”, o expoziţie care surprinde momente extrem de interesante din pelerinajul autorului.

Comentarii

Ultimă oră