Sari la conținut

Revista presei brasovene- Luni, 1 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: DE CE E STATUL ATaT DE HRãPãREþ?
Pe site-ul de internet al Ministerului Finanþelor, existã un "buton" pe care, dacã dai click poþi vedea "Registrul taxelor ºi tarifelor nefiscale ale administraþiei publice centrale din Romania". Potrivit acestui Registru, sunt 122 de asemenea taxe, care se adaugã taxelor fiscale, impozitelor, taxelor locale ºi altor contribuþii pe care persoanele fizice ºi juridice sunt obligate sã le verse la bugetul de stat, la cel al asigurãrilor sociale, la fondurile speciale º.a.m.d. Vi se par multe birurile astea? Ei, bine, dacã e sã-i dãm crezare preºedintelui Consiliului Naþional al Intreprinderilor Mici ºi Mijlocii, situaþia realã este cu mult mai albastrã pentru contribuabili.

Stiri

POLICLINICA CU PLATã DIN BRAºOV ºI-A iNCHIS PORþILE DUPã 25 DE ANI
Inchiderea Policlinicii cu Platã din Braºov a starnit nu atat nemulþumirea pacienþilor, cat animozitãþi printre medicii care iºi practicau meseria in aceastã unitate sanitarã. Unii susþin cã "falimentul" policlinicii nu este justificat ºi doresc ca aparatura medicalã, ce a fost cumpãratã din salariile lor, sã le fie oferitã, pentru ca sã-ºi poatã deschide singuri cabinete.

MINORII INSTITUþIONALIZAþI, PUºI LA MUNCã
Minorii dintr-un centru de plasament din judeþ lucreazã din greu pe timpul vacanþei, cu acordul conducerii instituþiei, deºi sunt sub varsta legalã, iar muncile le depãºesc puterile fizice.

ROMaNIA ARE UN EXCELENT POTENþIAL TURISTIC
Piaþa imobiliarã romaneascã merge manã in manã cu industria turisticã. Specialiºtii spun cã, dupã intrarea in Uniune, Romania a fost descoperitã atat de investitorii imobiliari, cat ºi de un numãr din ce in ce mai mare de turiºti.

Editorial Octavian Andronic: Cum a ratat Caiac Parlamentul!
Mi-amintesc ca atunci cand am citit – cu cativa zeci de ani in urma – „Chicago sub teroare”, un soi

de istorie a perioadei in care Mafia lui Al Capone reusise sa ingenuncheze statul de drept, am ramas socat de faptul ca asa ceva s-a putut intampla in tara cu cea mai solida democratie. Apoi am inteles ca mafia si criminalitatea se folosesc de anumite conjucturi pentru a se manifesta acolo unde libertatile individului merg pana la limita vecinatatii cu anarhia. Intr-un sistem totalitar, represiv, formulele criminalistice extreme se manifesta cu mai multa dificultate, statul si organele sale nemaiimpiedicandu-se, in actiunea lor, de amanunte de ordin legal.

Stiri

Zilele orasului Zarnesti, editie jubiliara
Primaria Zarnesti, Consiliul Local Zarnesti si Consiliul Judetean Brasov au organizat, in perioada 30-31 august, o editie jubiliara a manifestarii Zilele orasului Zarnesti. Manifestarea despre care vorbim a culminat cu cea de-a XXX-a editie a festivalului folcloric „Floare de colt”, care s-a bucurat de o participare numeroasa din partea publicului.

Patru brasoveni din sase au luat Bacalaureatul
Nici jumatate dintre candidati nu s-au bucurat de cea de-a doua sansa de a obtine diploma de Bacalaureat. Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a afisat rezultatele la editia a doua a examenului de Bacalaureat si, spre dezamagirea a peste 60% dintre candidati, mediile nu au fost imbucuratoare.

Prodlacta Brasov si-a majorat profitul cu 200.000 de lei
Cifra de afaceri a companiei Prodlacta Brasov a crescut cu 26% in primul semestru al acestui an, ajungand la 31,14 milioane de lei, fata de 24,74 milioane de lei in prima jumatate a anului trecut. De asemenea, profitul companiei a urcat la 1,86 de milioane de lei, cu 200.000 de lei mai mult decat in perioada de referinta.

Editorial Adrian Teaca:  Chestiunea zilei - Injura-ma, dar iubeste-ma!
PNL despre PD-L: "O adunatura de prosti". PD-L despre PNL: "o gasca de interese". Cele doua partide, care formau cindva atit de promitatoarea alianta "Dreptate si Adevar", se comporta acum aidoma unor soti dupa divort care, dupa ce si-au jurat dragoste vesnica, au ajuns sa se urasca "total si definitiv".

Stiri

CET in faliment?
Incepind de astazi, CET Brasov va sista furnizarea de apa calda catre populatie in urma masurii luate de Distrigaz Sud, de oprire a gazului pentru CET din cauza datoriilor acumulate. Reprezentantii CET Brasov au explicat, intr-un comunicat de presa, ca in ciuda negocierilor la Guvern nu s-a reusit obtinerea banilor pe care autoritatea centrala ii datoreaza uzinei, deci nu s-au putut efectua plati si prin urmare, “Distrigaz a luat masura de pedepsire a CET”.

La Maternitatea Brasov - Copii “in eprubeta”
Medicii Maternitatii Brasov au realizat, vineri, in premiera zece fertilizari in vitro. Desi aceasta procedura este practicata la Brasov, ea era posibila doar la clinicile private. Datorita unui lant de cabinete private din grupul Viva Med SRL, fertilizarea in vitro se poate realiza acum si la Maternitate.

Campionatul National de Raliuri - Jarkko Miettinen, la un pas de a fi campion
Pilotul finlandez, Jarkko Miettinen (Mitsubishi EVO 9), a cistigat Raliul „Tara Birsei – Seat Mobil 1”, etapa a 6-a a Campionatului National de Raliuri. Miettinen a dominat cursa de la un capat la celalalt si s-a impus in fata ungurului Gergo Szabo (Mistubshi EVO 9), clasat pe 2 si a lui Dan Girtofan (Subaru Imprezza), care a incheiat pe ultima treapta a podiumului.

Stiri

Au inceput repetitiile pe scena Cerbului
Dupa fix doua saptamini in care Piata Sfatului a fost complet acaparata de muncitori, schele

metalice, boxe, mixere, reflectoare si, nu in ultimul rind, scaune albe de plastic, scena festivalului Cerbul de Aur e gata. Dupa ce primele probe de microfon au rasunat in noaptea de simbata, ieri-dimineata, totul era pregatit pentru repetitii. Majoritatea concurentilor au sosit deja in Brasov, iar ieri au avut ocazia sa testeze scena si sonorizarea si au facut primele „incalziri“ inainte de concurs.

Urban a adunat gunoiul din Postavarul
Peste 40 de angajati TESA ai Urban au ecologizat masivul Postavarul, intr-o actiune de voluntariat la care au mai participat inspectori din cadrul Primariei, trei angajati ai firmei Pantex si citiva membri ai asociatiei „Floare-de-Colt“. Grupul de voluntari a adunat in trei ore o cantitate impresionanta de gunoi: aproape 130 de saci de plastic de cite 240 de litri, adica peste o tona de gunoi.

Cioaca a ramas fara probe la divort
Mesajele intime pe care politistul sustinea ca le primeste pe telefon chiar de la Elodia, pentru ca „numai sotia putea sti acele detalii“, erau trimise de fapt de o ziarista care a reusit sa cumpere fostul numar de telefon al avocatei disparute si s-a imprietenit la catarama cu sora lui Cioaca.

Comentarii

Ultimă oră