Sari la conținut

Revista presei brasovene- Luni, 22 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: PROGRES, CARE VA SA ZICA...
Am citit recent un text realmente savuros intr-o carte (iata, ii fac si reclama gratuita: se numeste "Enciclopedia lucrurilor care ma sacaie zilnic. Mic tratat pentru intelectuali agasati", e scrisa de un ziarist neamt, Hannes Stein, si a aparut, in romaneste, la Editura Nemira). Nu ma pot abtine si am sa vi-l povestesc si Dvs., macar asa, pentru descretirea fruntilor in perioada asta de recesiune globala si inainte de cele doua nenorociri care ne pasc: campania electorala si venirea iernii.

Stiri

CET BRASOV VREA O RELATIE "PERSONALA" CU BENEFICIARII
Proprietarii celor 33.000 de apartamente racordate la CET sunt obligati ca in maxim o luna sa incheie conventii individuale cu societatea de termoficare. Conducerea CET Brasov sustine ca faptul de a avea, in sfarsit, o relatie "personala" cu brasovenii carora le presteaza serviciile este in avantajul ambelor parti... Ceea ce intentioneaza sa implementeze CET din acest sezon rece vine dupa ce, multa vreme, societatea de termoficare a refuzat contractele individuale, ascunzandu-se la adapostul lipsei de relatii cu proprietarii de apartamente.

RASNOVUL A GAZDUIT UN TARG DE PRODUSE TRADITIONALE SI ECOLOGICE
Inaugurarea la Brasov a Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER) a presupus si deschiderea, la Rasnov, a unui Targ al produselor de gen, unde invitatii au avut parte si de degustare. N-au lipsit branzeturile, preparatele din carne, legumele si palinca. In pofida vremii nefavorabile, Cetatea Rasnov a fost asaltata de producatori din toata tara, care si-au expus produsele si i-au invitat pe cei interesati sa le deguste bunatatile.

CERERE MAI MARE DECAT OFERTA IN CAMINELE STUDENTESTI
Anul acesta, numarul absolventilor de liceu care au ales sa urmeze cursurile Universitatii "Transilvania" a crescut considerabil. Aceasta se datoreaza in primul rand faptului ca institutia de invatamant brasoveana este printre putinele din tara care a obtinut grad ridicat de incredere in urma evaluarii facute anul trecut de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, dar si pentru ca are statutul de universitate de cercetare stiintifica. Acest lucru a adus si bune si rele universitatii, pe langa prestigiu, crescand si cererea de locuri in camine.

Editorial Octavian Andronic: „Succesurile” unei guvernari
Destul de putin bagat in seama, „raportul” prezentat de premierul Tariceanu saptamana trecuta,

dupa cei aproape patru ani de guvernare liberala, a pus in evidenta, asa cum era de asteptat, doar „succesurile”. Despre „esece”, nici un cuvintel. De altfel, nici nu era nevoie. Vorbesc despre acestea, zilnic, fostii aliati ai liberalilor, care au uitat brusc si dintr-o data, ca timp de doi ani au fost parte si la bune, dar mai ales la rele. Uita democrat-liberalii ca cei doar 4 kilometri de autostrada, pe care-i tot pomenesc, se datoreaza, in primul rand, incompetentului ministru Dobre, trimis in Executiv de Basescu personal, din re-zerva sa de cadre de la Primarie.

Stiri

Pensie sociala - 350 de lei, salariu minim - 450 de euro
Vicepresedintele PD-L, Raluca Turcan, s-a aflat ieri la Brasov pentru a prezenta principalele obiective ale programului de guvernare pe care aceasta formatiune politica il va propune in campania electorala. Inca de la inceput, Raluca Turcan a explicat faptul ca principalul obiectiv al acestui program de guvernare il reprezinta realizarea parghiilor pentru cresterea nivelului de trai al populatiei.

Au inceput inscrierile pentru „Bani de liceu”
Elevii care provin din familii cu venituri modeste se pot inscrie, pana in data de 1 octombrie, la programul „Bani de liceu”, prin care pot primi o bursa sociala de 180 de lei pe luna. Conditia esentiala insa este ca venitul brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni sa nu depaseasca 200 de lei.

Nu are liniste nici in mormant
Parintii Vasilicai Mihai, tanara ucisa anul trecut impreuna cu fiica adjunctului sefului ISU Brasov, Madalina Motruna, au gasit, sambata, locul de veci al fiicei lor distrus, in urma unui incendiu. Cauza ar putea fi cateva lumanari aprinse lasate nesupravegheate, dar parintii sunt de alta parere. Acestia sunt convinsi ca prieteni ai suspectului Nicolae Ionut George, taximetristul de 26 de ani din Brasov care le-a ucis copilul, sunt vinovati de distrugerea mormantului.

Editorial Adrian Teaca: Chestiunea zilei - Votati-o pe Nuti!
Simbata, dupa un prinz copios, butonam plictisit telecomanda. Cind, dintr-o data, am inlemnit. Doamne, vad bine? Pe Realitatea, madam Nuti Udrea tricota! Si vorbea. Alaturi de harnicul secretar executiv al PDL, citiva ziaristi "de casa", care analizau, disecau, comentau: "dar ce tricotati acolo, dar de ce un fular, dar ati mai facut asta, dar ce andrele folositi...". "Sint o femeie normala, stiu sa fac orice" - le-a raspuns madama cu o modestie indelung exersata. Orice, orice? Ma rog. Dar stiti care e chestia cea mai grozava? S-ar putea ca multi sa puna botul si s-o voteze. Ca habar n-au amaritii ce Cavalli, Rocco Barocco, Hermes, Prada, Jimmy Chu, Bottega Veneta si alte marci ultrascumpe poarta dumneaei.

Stiri

Morti si raniti de week-end
Neatentia, viteza excesiva si nerespectarea regulilor de circulatie au facut, din nou, victime, pe soselele brasovene. Trei oameni au murit, iar alti trei au fost grav raniti in urma a trei accidente produse, in wekeend, in judetul Brasov.

"Colectionar" de motoscutere
A furat motoscutere in valoare totala de 12.000 de lei, iar acum trebuie sa dea socoteala in fata legii pentru faptele sale. Este vorba de un tinar, de 27 de ani, din Fagaras, care a fost arestat preventiv. Barbatul a furat, in noaptea de 17 spre 18 septembrie, din doua scari de bloc din Fagaras, doua mostoscutere in valoare de 5.000, respectiv 2.000 de lei. De indata ce au observat lipsa acestora, pagubitii au anuntat Politia.

"Zilele lemnului in zona Rupea"
"Lemnul poate primi, in timpul vietii noastre, o alta viata", acesta este principiul pe care se bazeaza cea de-a doua editie a „Zilelor lemnului in zona Rupea”. Manifestarea se va desfasura in perioada 26-27 septembrie la Casa de Cultura Rupea si este organizata de consultantul stiintific Luciana Chitea in colaborare cu Academia Oamenilor de Stiinta, Universitatea "Transilvania" Brasov, Primaria Rupea si Grup Scolar Industrial "Stefan Octavian Iosif" Rupea. Evenimentul cuprinde seminarii, mese rotunde si expozitii si reuneste oameni de stiinta, profesori universitari si agenti economici din domeniul prelucrarii lemnului.

Stiri

I-au profanat mormintul
Mormintul Vasilicai Mihai, una dintre victimele taximetristului ucigas, a fost distrus de flacari.

Mama fetei este convinsa ca a fost vorba despre o mina criminala si este devastata la gindul ca fiica ei nu se poate odihni nici in mormint.

Madalina Radu, motivul divortului dintre Elan si Mihaela Radulescu?
Ziarul Click! dezvaluie un posibil motiv al divortului dintre Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg. Este vorba despre vedeta postului OTV, Madalina Radu, care l-ar fi fermecat pe miliardarul roman in urma cu aproape o luna, in statiunea Mamaia, la evenimentul Grand Prix. Sa fie oare acesta motivul divortului lui Elan Schwartzenberg de Mihaela Radulescu?

Orgolii nedeclarate
FC Brasov joaca astazi pe propriul teren, cu fosta echipa a lui Razvan Lucescu, Rapid Bucuresti. Partida va fi transmisa in direct, de la ora 17.00, pe GspTV.

Comentarii

Ultimă oră