Sari la conținut

Revista presei brasovene- Marti, 2 septembrie 2008

Editorial Octavian Andronic: De ce vrea Tariceanu monarhie...
Aruncarea pe piata a ideii unei restauratii monarhice este un gest pe care premierul Tariceanu il poate explica intr-un singur fel: aratarea pisicii! Evident, celui care ar putea fi inlocuit printr-o astfel de procedura! Din pacate, ideea vine cand nici macar Casa Regala nu mai crede in ea. In posibilitatea realizarii ei. Daca din 1990 pana in 1996 subiectul mai starnea niste dispute, si asta la nivelul unor cercuri din politica si mass media, astazi nu mai are nicio rezonanta.

Stiri

A nascut pe neasteptate
Bomba HIV este acum mamica. Mihaela, fata de 14 ani infectata cu virusul HIV, a nascut, duminica, un baietel. Desi era in luna a opta, fata a fost luata cu salvarea duminica dimineata de la locuinta ei din Teliu si dusa la Maternitatea din Brasov. Medicii au tinut-o sub atenta supraveghere, mai ales ca fata este seropozitiva. Conform informatiilor obtinute de la Maternitate, Mihaela a nascut in jurul orei 17.00 un baiat. Bebelusul nascut prematur este subponderal - are 1,4 kilograme.

Zonele Fagaras, Victoria si Zarnesti vor intra intr-un circuit al culturii industriale
Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Attila Kovacs, a anuntat, ieri, ca este posibil ca zonele Fagaras, Victoria si Zarnesti sa intre intr-un amplu proces de reamenajare peisagistica. Ideea le-a venit autoritatilor brasovene dupa ce, la finele lunii trecute, au participat la un eveniment de promovare a zonei Rupea-Cohalm in Germania. Autoritatile judetene i-au invitat pe germanii de la IBA care au transformat o multime de relicve industriale din landul Brandenburg in atractii turistice sa sustina un simpozion la Brasov pentru a descoperi care sunt posibilitatile de a aplica ceea ce au realizat in Germania in judetul Brasov.

Mai mult de jumatate din copiii din Brasov nu au loc la gradinita
Prefectul Adriana Dontu a participat ieri dimineata la lucrarile Conferintei Nationale a Inspectorilor Scolari, eveniment ce are loc la Brasov in aceste zile. Dezbaterile au fost axate pe dezvoltarea invatamantului preprimar, avand in vedere ca numai in Brasov, din totalul de 38.543 de copii, 16.122 activeaza in cele 259 de gradinite din judet. Dintre acestea, 207 au program normal, 36 au program prelungit, trei functioneaza in regim saptamanal, iar doua sunt pentru invatamant special.

Editorial Adrian Teaca: Chestiunea zilei - Intretinerea
Cum se apropie iarna, zeci de mii de brasoveni incep sa aiba palpitatii. Cit o sa fie intretinerea?

Deie Domnul sa fie o iarna blinda! Unii - citeva mii - au scapat de cosmar in aceasta vara, montindu-si centrale individuale. Alti vreo 20.000 au facut pasul in ultimul deceniu. Si tot ramin vreo 35.000 de apartamente la mina CET-ului. Iarna trecuta a fost marcata de numeroase scandaluri, cu reclamatii la Protectia Consumatorului si tapaje in media. S-a ajuns pina acolo incit proprietarii unor modeste apartamente cu doua camere sa aiba de platit zeci de milioane de lei vechi caldura pe luna!

Stiri

Viol fonic in piata
Cerbul de Aur a... debutat simbata cu repetitii si mii de wati ce s-au revarsat in urechile oamenilor din zona pina tirziu in noapte. Curiosii au fost relativ multumiti de violul fonic, spre deosebire de cei care au venit in Piata Sfatului pentru ca acolo au serviciul si care nu au fost asa incintati.

Siamezii, in pericol!
Viata siamenzilor nascuti la Maternitatea Brasov in urma cu aproximativ doua saptamini este in pericol! Si asta pentru ca starea unuia dintre cei doi micuti s-a agravat de citeva zile.

Ultima ora - Fabinho a parasit FC Brasov
Ieri, FC Brasov a anuntat transferul mijlocasului brazilian Fabio de Matos Pereira "Fabinho", 26 ani, la Metalurg Donetk (Ucraina), pentru 300.000 euro. Brazilianul a ajuns la Brasov iarna trecuta, de la Anorthosis Famagusta (Cipru), in schimbul a 75.000 euro.

Comentarii

Ultimă oră