Sari la conținut

Revista presei brasovene- Miercuri, 13 august 2008

Editorial Alexandru Ganea: INGERI SI DEMONI (II)
Am avut si eu experiente neplacute cu unii (subliniez - nu sunt de acord cu generalizarile) motociclisti, scuteristi si ATV-isti si am asistat la cateva. Sa va povestesc, pe scurt, doua-trei. Stateam la semafor, putin mai sus de magazinul universal. Cand s-a facut verde, am dat sa plec spre inainte, insa m-am uitat, din instinct, in retrovizoare si am zarit ceva, ca o umbra, venind in mare viteza spre mine, pe partea dreapta.

Stiri

MINISTERUL SANATATII VREA SA REGLEMENTEZE LA CENTIMETRU BANCILE SCOLARE
Nu doar specialistii Ministerului Educatiei sunt preocupati de reglementarea domeniului. Si mai-marii Ministerului Sanatatii pregatesc o noua schimbare in sistemul de... invatamant. Acestia au pus de luni in dezbatere publica un ordin care are in vedere normele de igiena din scoli. Noile reglementari vor reprezenta reperele pentru primirea autorizatiei de functionare a scolilor, gradinitelor, liceelor, internatelor, campusurilor si taberelor scolare.

BRAVO, MIHAI COVALIU!
Sabrerul brasovean Mihai Covaliu a cucerit ieri medalia de bronz la Jocurile Olimpice. La festivitatea de premiere, el a dedicat succesul copiilor sai, Vlad si Elena, scriindu-le numele pe palme. Emotionant!

O SERIE DE TAXE LOCALE AU TRECUT LA BUGETUL DE STAT, EDILII FIIND NEVOITI SA ACOPERE O "GAURA" DE 44 MILIOANE DE LEI
Consiliul Local Brasov a rectificat suplimentar luni, intr-o sedinta de plen, bugetul pe acest an al municipiului, ca urmare a faptului ca o parte din incasarile de dari locale au fost preluate la nivel central. Astfel, dupa virarea banilor la bugetul de stat, capitolul "Venituri" a ajuns la suma de 511.651,8 mii lei, in timp ce cheltuielile au ramas de 660.226,8 mii lei. Insa, municipalitatea a incasat circa 69% din veniturile estimate si a prognozat ca in acest moment poate acoperi diferenta de la alte capitole bugetare. Rectificarea a avut in vedere realocarea unor sume de la anumite capitole bugetare la altele, in suma de 44.038 mii lei (respectiv 44 milioane de lei), in vederea echilibrarii balantei dintre venituri si cheltuieli.

Editorial Octavian Andronic: „Standardul Beijing” ameninta Londra
Corespondenta speciala din Beijing. In cea de-a treia zi a Olimpiadei, unica - pana acum - medalie

a Romaniei a fost onorata de o festivitate organizata la Casa Romaniei la J.O., din incinta ambasadei, in cursul careia Alina Dumitru, campioana olimpica la Judo, a fost prezentata presei si a raspuns la intrebarile jurnalistilor. Au acompaniat-o Theodor Morariu, presedintele COSR, Marius Vizer, presedintele Federatiei Europene de Judo si antrenorul sau, Bercean. Mai interesati parca de eveniment decat romanii (ambasadorul Budura a catadicsit doar o trecere scurta prin decor) au parut japonezii, a caror compatrioata a fost invinsa in finala de Alina, motiv pentru care o echipa a televiziunii nipone a facut un amplu reportaj cu sportiva noastra.

Stiri

Ocolitoarea e in grafic
Realizarea celui de al doilea tronson al ocolitoarei municipiului Brasov se desfasoara conform graficelor, nefiind inregistrate intarzieri. La acest moment, la trei luni de la inceperea lucrarilor, terasamentul acestei artere este aproape finalizat. La acest tronson al ocolitoarei municipiului s-a inceput din ambele capete, atat din DN 13, cat si din DN 11. Traseul acestui tronson este cuprins intre DN 13, chiar de langa Piata de Gros, si ajunge in DN 11, langa societatea Stabilus, adica la jumatatea drumului dintre Brasov si Harman.

AJOFM Brasov are sef nou, trimis de la Giurgiu
Incepand cu aceasta saptamana, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov are un nou director executiv. Mai exact, directorul executiv al AJOFM din Giurgiu, Adriana-Adina Iorga, a fost detasat pe acelasi post la Brasov, conform ordinului presedintelui ANOFM nr. 349 din 31.07.2008. Atata doar ca noul director executiv a venit la Brasov pentru doar sase luni.

Strada Caramidariei va face legatura cu Poiana Brasov
Planurile Primariei Brasov pentru amenajarea strazii Caramidariei sunt gata. Acestea includ schimbari majore. In primul rand, strada va face legatura cu drumul spre Poiana Brasov, astfel incat DN 12 sa fie mai aerisit din punct de vedere al traficului auto. Noua artera care va pleca din str. Caramidariei va fi amenajata in perioada urmatoare, din fondurile Primariei, si va avea o lungime de 6 kilometri. La acest moment, acolo exista un drum forestier.

Editorial Adrian Teaca: Chestiunea zilei - Un Kosovo in Caucaz
Pina la urma, tancurile rusesti s-au oprit la portile capitalei Tbilisi. Razboiul fulger din Caucaz s-a incheiat, deocamdata, cu un statu quo foarte convenabil Rusiei. Colosul a ocupat militar regiunile rebele, Osetia de Sud si Abhazia, dar a cucerit si alte teritorii georgiene. Practic, Rusia a taiat Georgia in doua! Pretul platit - doua avioane si citeva zeci de blindate pierdute, plus vreo 20 de militari morti, e nimica toata. Cistigul, insa, este imens.

Stiri

Vizitati ursii la Zarnesti, nu la tomberoane
In urma semnalelor venite din presa referitoare la faptul ca ursii de tomberon au devenit motiv de turism in cartierul brasovean Racadau, administratorii rezervatiei LiBEARty de la Zarnesti au decis sa deschida portile publicului. Cristina Lapis, presedinta fundatiei Milioane de Prieteni, cea care a demarat rezervatia, spune ca face acest lucru din dragoste pentru ursi.

Primarie noua pentru risnoveni
Autoritatile din Risnov au demarat constructiile la noua cladire admnistrativa a localitatii. Aceasta se va afla chiar in centrul orasului si va include birouri si sali de conferinte ultramoderne. Imobilul care va fi edificat pentru functionarii Primariei va fi amplasata pe locul unei vechi case sasesti. Odata ce proiectul a fost terminat, lucrarile de demolare a vechiului imobil au si inceput. Autoritatile locale spera ca noul sediu al primariei sa fie dat in folosinta cit mai curand. Pe linga birourile si salile de conferinte, noua cladire a Primariei va include si un refugiu pentru pompieri cu garaje si camere special amenajate pentru acestia.

Mega show la "Cerbul de Aur"
Cerbul de Aur 2008 va debuta pe 3 septembrie, la Brasov, cu un spectacol in care vor urca pe scena trupele Iris si Directia 5, ce vor interpreta 20 de slagare impreuna cu 12 artisti romani, printre care se numara Angela Similea, Nicola, Luminita Anghel, Mircea Baniciu si Nico. In prima zi a festivalului, TVR promite "un regal muzical", care va oferi publicului cele mai indragite piese ce s-au auzit la Brasov de-a lungul festivalului.

Stiri

Pedepse mari pentru parcari incorecte
Consiliul Local Brasov a aprobat luni modificarea regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcarile de resedinta, in sensul clarificarii unor situatii aparute in timpul atribuirii celor 4.000 de

locuri de parcare deja alocate. Potrivit regulametului modificat, numai proprietarii sau detinatorii de autovehicule cu masa maxim autorizata pina la 3,5 t, cu exceptia celor de transport marfa sau calatori, detinute de persoanele juridice, au dreptul la un loc de parcare de resedinta.

Taximetristul ucigas a ramas fara avocat
Brasoveanul care a socat o tara intreaga dupa ce a luat viata a doua femei pentru banii lor, este nevoit acum sa isi caute un alt aparator.

Control la asociatiile de proprietari
Mai multe asociatii de proprietari sint controlate in acesta perioada de catre echipe ale municipalitatii, majoritatea in urma unor sesizari venite din partea cetatenilor. Reprezentanta Biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din Primaria Brasov, Claudia Dragomir, spune ca echipele de control sint formate din cite doi inspectori ai Primariei.

Comentarii

Ultimă oră