Sari la conținut

Revista presei brasovene- Vineri, 5 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: EROARE DE SISTEM (I)
Nimic nou sub soare: au mai aparut doua "acte normative", cum sunt numite generic, din lunga serie a celor menite, parca, sa bulverseze si mai mult, daca se poate, un sistem si asa dat peste cap. Este vorba despre obligarea spitalelor publice sa ramburseze banii cheltuiti de pacienti pentru tratamente si medicamente pe care ar trebui sa le primeasca gratuit, dar nu le primesc.

Stiri

RASNOVUL VA GAZDUI FESTIVALUL MEDIEVAL "IN NUMELE TRANDAFIRULUI"
Conducerea Primariei Rasnov doreste ca localitatea sa fie recunoscuta la nivel national si chiar peste hotare. Astfel, conform strategiei de dezvoltare a orasului, se fac demersuri pentru ca numarul evenimentelor gazduite la Rasnov sa creasca. Dupa "Curtea Comediantilor", care si-a legat de ani intregi numele de Cetatea Taraneasca din Rasnov, localitatea va avea si un Festival Medieval, in perioada 6-7 septembrie, care se va intitula "In numele trandafirului".

NU TOTI ABONATII CET AU PRIMIT DIN NOU APA CALDA
In unele cartiere din Brasov, apa calda furnizata de CET se lasa inca asteptata ieri dupa-amiaza, in ciuda asigurarilor date de factorii responsabili.

REZERVELE "STEGARE" VOR INFRUNTA LARISSA
In meciul amical pe care FC Brasov il va disputa duminica seara in Grecia, cu Larissa, antrenorul Razvan Lucescu intentioneaza sa trimita pe teren o echipa formata din jucatorii care au evoluat mai putin in campionat.


Stiri

Cerbul de Aur: Azi se anunta finalistii
Festivalul International „Cerbul de Aur” a continuat aseara cu recitaluri de exceptie si cu cea de-a

doua finala a concursului. Pe scena au urcat ieri Krikka Reggae - Italia, Chen Luhong - China, Razvan Krivach - Romania, Olia Tira - Moldova, Nevena - Bulgaria, Sarah Reeve - Australia, 3Nity - Franta, Viktoria Linskaya - Rusia, Dragos Chircu - Romania si Millenium - Moldova. Concursul „Cerbul de aur” va lua sfarsit in aceasta seara, dupa ce pe scena vor urca ultimii 10 concurenti: Nicolas Cantoro, Alexandra & Konstantin, Biondo, Sabine Berezina, Deniz, Miodio, Maya, Alexander Prosek, Alexa, Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu.

175 de scoli nu au inca autorizatie sanitara
Ieri, in cadrul videoconferintei convocate de ministrul Internelor, Cristian David, si de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a fost analizat modul in care se deruleaza pregatirile pentru inceperea noului an scolar. Din partea judetului Brasov au participat prefectul Adriana Dontu si sefii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) si Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Brasov. In cazul judetului Brasov, autoritatile locale au aratat ca toti elevii vor incepe noul an scolar, chiar daca in unele unitati de invatamant lucrarile de reabilitare nu vor fi finalizate pana la 15 septembrie.

Cadavru descoperit in Muntii Fagaras
Descoperire macabra in Muntii Fagaras. Un padurar care trecea printr-o zona izolata din masiv a descoperit, miercuri seara, un craniu si alte ramasite umane. Omul a anuntat imediat autoritatile.

Editorial Adrian Teaca : Chestiunea zilei - Buluc la pupici
Dupa ce Baselu si-a tras la butoniera o floricica de Gura-leului, despre care unii, lipsiti de condescendenta, spun ca ar fi fost angajat pe post de scuipator profesionist, ne putem astepta sa fie mare inghesuiala la augustul dos prezidential. Popoul celui mai votat fiu al natiei va semana curind cu un urdinis. Imaginati-va cum pe buca stinga isi vor depune, solemn si dragastos, pupicii alde Patapievici, Traian Ungureanu, Cartarescu, Sever Voinescu, Liiceanu s.c.l., iar pe aia dreapta (sau invers, cum s-or intelege) Vadim, Funar si Bolcas. Misto imagine, naspa situatie.

Stiri

Logan contra Yamaha
Un tinar de 20 de ani, din localitatea Vulcan, a ajuns pe patul spitalului in stare grava, in urma unui accident de circulatie produs pe Bulevardul Eroilor din Brasov. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, in jurul orelor 23.00, in apropiere de Teatrul Sica Alexandrescu. Martorii spun ca tinarul conducea o motocicleta care a fost lovita in plin de un taximetrist imprudent.

PDL, un partid fara scrupule
Secretarul general al PSD, Titus Corlatean (aici cu Victor Socaciu, la Cerb), a declarat, joi, la Brasov, ca, prin incercarea de a colabora cu PRM, PDL se dovedeste un partid fara scrupule, care poate sa treaca peste toate injuriile aduse in timp de Corneliu Vadim Tudor lui Traian Basescu, Emil Boc si liderilor democrat- liberali. Secretarul general al PSD a declarat ca, desi nimeni din conducerea PDL nu a vorbit direct despre o alianta cu PRM, cele doua partide au un scop comun.

D'ale Cerbului - Microfonii, suparari si arogante
Prima seara de interpretare a debutat cu microfonii si probleme tehnice, chiar primul concurent, Alin Vaduva, concertind fara sa aiba microfonul deschis mai bine de jumatate de melodie. Si alti concurenti s-au confrunat cu microfonii, in timp ce interpretul din China s-a impiedicat de un cablu. In incheierea serii, „Los Vivancos” au reusit, prin spectacolul lor, sa convinga spectatorii sa plece, astfel incit la finalul primei seri arena era mai mult de jumatate goala.


Stiri

La „Mesota“ ploua in clase
Renumitul colegiu brasovean nu a primit niciun ban din fondurile ministeriale alocate Brasovului .

„Sintem plini de datorii. Este rusinos ca sintem in aceasta situatie, mai ales ca la anul implinim 140 de ani de la infiintarea liceului“, spune Octavian Polexa directorul colegiului.

Incepe „Kronstadt Jazz Festival“
Astazi, in paralel cu festivalul „Cerbul de Aur“, va debuta cea de-a doua editie a „Kronstadt Jazz Festival“, care va reuni 43 de artisti din 11 tari.

Brasovean disparut in Grecia

Un brasovean in virsta de 35 de ani este de negasit de 12 zile. Ionut Manui a plecat la sfirsitul lunii august, cu familia, in vacanta in statiunea Olimpic Beach din Grecia. Inca din prima zi a sejurului barbatului i s-a facut rau din cauza soarelui. Speriate, rudele l-au dus imediat la spital in orasul Katerini, apropiat de statiunea unde erau cazati brasovenii.

Comentarii

Ultimă oră