Sari la conținut

Rezidenții de la UPU Județean vor primi un manechin de 85.000 de lei

rezidentii-de-la-upu-judetean-vor-primi-un-manechin-de-85000-de-lei

Unitatea Primiri Urgenţe Braşov va avea pe viitor pentru practică un Manechin cu Simulator de Funcţii Vitale pentru practică.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va achiziţiona un manechin pentru practica medicilor rezidenţi care se specializează pe Urgenţe.

Manechinul cu simulator de funcţii vitale costă 85.000 de lei, iar majoritatea banilor, respectiv 76.000 de lei, vin de la Ministerul Sănătăţii care a aprobat solicitarea făcută de spitalul braşovean.

Restul banilor, adică 9.000 de lei, vor veni sub forma unei cofinanţări din partea Consiliului Judeţean Braşov, aleşii aprobând, în şedinţa de plen de săptămâna trecută, alocarea acestei sume.

Conducerea spitalului a argmentat că acest echipament medical reprezintă o dotare obligatorie pentru Secţia Clinică de Urgenţe.

„Un manechin pentru suport vital avansat este o dotare obligatorie pentru procesul de formare a viitorilor specialişti şi implicit pentru creşterea calităţii actului medical, aducând un plus de valoare centrului de formare Braşov”, s-a arătat în expunerea de motive a hotărârii CJ Braşov.

Comentarii

Ultimă oră