Sari la conținut

Rezultate excelente pentru patinatorii de la Transilvania

rezultate-excelente-pentru-patinatorii-de-la-transilvania

5 patinatori brașoveni, legitimați la clubul sportiv Transilvania Brașov, au participat în luna decembrie la Cupa României, eveniment ce s-a desfășurat în Germania.

Sportivii de la Transilvania, pregătiți de fostul multiplu campion național, Marius Paraschivoiu, au avut rezultate excelente. La fiecare categorie s-au alergat patru curse și s-a făcut un clasament general. Alexia Trofin, în vârstă de 7 ani, a cucerit medalia de argint la categoria juniori F în competiția fetelor, în care s-au disputat două curse pe distanța de 100 de metri și două pe distanța de 300 de metri. Tot argint a luat și Tudor Debu (10 ani) la categoria juniori E, băieți.

Junioarele E au avut și ele o comportare foarte bună. Iulia Ionescu a ocupat poziția a treia și a cucerit medalia de bronz, în timp ce Andreea Bănuțiu a fost pe locul patru în clasamentul general. La această categorie s-a alergat pe distanțele de 300 și 500 de metri.

În competiția junioarelor D, Kermina Schneider a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Patinatorii de la această categorie de vârstă au concurat pe lungimile de 500 și 1000 de metri.

Rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât, competiția de la Inzell a fost prima pentru sportivii de la Transilvania. Munca de pusă de aceștia împreună cu antrenorul Marius Paraschivoiu s-a văzut la această competiție, iar secția de patinaj viteză a CS Transilvania Brașov, are un viitor extrem de frumos.

Antrenorul celor de la Transilvania, Marius Paraschivoiu, a reprezentat România în nenumărate rânduri la Cupe și Campionate Mondiale. El este și deținătorul recordurilor naționale în probele de 500 și 1000 de metri. Marius Paraschivoiu a reușit să obțină baremele de calificare pentru edițiile Jocurilor Olimpice de la Vancouver din 2010 și de la Soci din 2014.

„Sunt mulțumit de comportarea sportivilor. Cred că se putea mai mult, având în vedere că la finalul primei zile eram pe prima poziție la junioare F. Copiii au fost extraordinari și au avut rezultate foarte bune, dacă ne gândim că aceasta a fost prima lor participare la o competiție de asemenea anvergură. Acum ne vom întoarce la antrenamente și ne pregăti pentru campionatele naționale pe probe ce vor avea loc în luna februarie. Îmi doresc mult să ne întoarcem și de acolo cu rezultate foarte bune”, a declarat tehnicianul patinatorilor de la CS Transilvania Brașov, Marius Paraschivoiu.

Comentarii

Ultimă oră