Sari la conținut
rmnul-de-10-tone-a-ajuns-la-brasov

Noul aparat de rezonanţă magnetică a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute, judeţul nostru fiind primul din cei 24 de beneficiari care primeşte noul aparat, achiziţionat printr-un împrumut de 250 de milioane de euro, de la Banca Mondială.

Încărcătura de peste 10 tone a fost descărcată, pachet cu pachet, cu ajutorul unei macarale, pe parcursul a câteva ore.

Noul aparat a fost introdus prin acelaşi zid spart pe care a fost scos vechiul RMN, din 2002.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Brașov, Cătălin Leonte, se dorește ca într-o lună de zile să se facă montajul şi probele necesare, iar braşovenii să beneficieze de acest aparat performant, pe care l-au aşteptat de atâţia ani.

Descărcarea noului aparat a fost supravegheată de dr. Maria Cârstea. În urmă cu 16 ani, ea a fost primul doctor care a lucrat pe vechiul RMN. Tot ea a apăsat şi butonul de închidere a vechiului aparat.

În altă ordine de idei, tot în acest an, la Spitalul Judeţean va fi implementat sistemul Picture Archiving and Communication System, o bază de date folosită în imagistica medicală, prin care imaginile electronice şi rapoartele sunt transmise digital.

Acest lucru va însemna că aparatele de imagistică de la Braşov vor putea fi interconectate cu cele din toată lumea pentru cazurile în care vor fi solicitate păreri ale specialiştilor din străinătate.

Anul trecut, spitalul a fost dotat şi cu un computer tomograf de ultimă generaţie.

Detalii aici:

Comentarii

Ultimă oră