Sari la conținut
romania-a-jucat-penibil

Prestaţie penibilă a naţionalei României la Amsterdam. Echipa naţională a României a fost învinsă în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90. În minutul 12, fundaşul central olandez Martins Indi a recuperat o minge, după o greşeală a lui Raţ, i-a pasat lui Rafael van der Vaart, care a înscris cu un şut plasat de la 16 metri. Robin van Persie a dus scorul la 2-0 în minutul 56, când a reluat cu o lovitură de cap peste Costel Pantilimon, din colţul careului de şase metri, o centrare venită de pe partea stângă de la Arjen Robben. În minutul 64, Florin Gardoş l-a faultat în careu pe Jermain Lens, arbitrul Mark Clattenburg dictând penalti. Van Persie a transformat cu un şut în stânga lui Pantilimon. În minutul 90, Chiricheş respinge o minge venită din aut de pe partea dreaptă până la 16 metri, Maher şutează din prima, Pantilimon respinge în faţă, iar Lens înscrie din şase metri şi stabileşte scorul final, 4-0 pentru Olanda. Imediat după golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii români prezenţi pe Amsterdam ArenA au început să îi ceară demisia selecţionerului Victor Piţurcă. În clasamentul grupei D, pe prima poziţie este Olanda cu 18 puncte, pe doi este Ungaria cu 11 puncte, locul trei este ocupat de România cu 10 puncte, Turcia este pe patru cu  7 puncte, pe poziţia a cincea se clasează Estonia cu 6 puncte, iar Andorra este codaşa grupei cu  0 puncte. În etapa următoare, programată la 6 septembrie, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra.

„Primim goluri prea uşor”. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat la finalul partidei cu Olanda, scor 0-4, că e inadmisibil modul în care jucătorii săi au primit golurile şi a precizat că fotbaliştii prezenţi la lot, în special cei de la Steaua, nu au fost pregătiţi din punct de vedere fizic. „Când pierzi cu 4-0 nu prea sunt multe de spus. Am primit goluri nepermis de uşor. Pe final ne-am lăsat descoperiţi. E inadmisibil, dar asta e situaţia şi nu mai avem ce face. Am alergat, am făcut tot ce am putut în teren, am făcut presing, dar aşa se întâmplă când joci împotriva unei echipe mari şi greşeşti", a spus Piţurcă. El a afirmat că în cele două meciuri, cu Ungaria şi Olanda, jucătorii echipei naţionale nu au făcut faţă din punct de vedere fizic. „Avem o perioadă lungă la dispoziţie pentru a pune lucrurile la punct. Probabil, în perioada asta, jucătorii care au făcut parte din lotul echipei naţionale, nu sunt foarte bine puşi la punct din punct de vedere fizic. Jucătorii de la Steaua au obosit după cele patru meciuri grele din Liga Europa. În primul rând nu s-au ridicat la nivelul fizic la care ar fi trebuit să se ridice. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în meciul cu Ungaria. Ne-au costat foarte mult golurile primite extrem de simplu", a completat Piţurcă.

Cel mai bun meci al lor. Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, a declarat după victoria în faţa României, scor 4-0, că a fost cel mai bun meci al elevilor săi de când se află el pe banca tehnică. „A fost cel mai bun meci al Olandei sub conducerea mea. Am jucat împotriva unui adversar foarte disciplinat, dar am jucat aproape perfect. Puteam să câştigăm la o diferenţă mai mare, pentru că am mai avut ocazii. Ştiu valoarea lui Van Persie, am avut încredere în el. Mi-a răsplătit această încredere cu două goluri", a spus Van Gaal.

Trebuie umblat la mentalitate. Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat după înfrângerea naţionalei României în meciul cu Olanda, scor 0-4, că trebuie schimbată mentalitatea şi a precizat că trebuie profitat de valoarea fotbaliştilor. „Mie îmi pare rău că am pierdut un meci şi cred că am avut o şansă mare în această seară. Mie îmi place foarte mult să le cer jucătorilor să joace fotbal. Eu cred că în momentul de faţă echipa naţională are jucători valoroşi, care joacă în viteză. Dacă noi vom ţine mereu capul în pământ, ce facem? Trebuie să schimbăm această mentalitate, trebuie să profităm de valoarea jucătorilor noştri", a spus Reghecampf.

Au jucat foarte, foarte prost. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că echipa naţională a României a făcut două meciuri foarte proaste cu Ungaria şi Olanda, precizând însă că împotriva batavilor jucătorii pregătiţi de Victor Piţurcă au jucat mult mai slab. „Sunt multe cauze pentru care s-a pierdut meciul. E diferenţă şi la nivelul conducerii tehnice şi la tot. Am jucat foarte prost şi este un semnal de alarmă pe care l-am tras înainte de aceste două meciuri. Eu ştiu care sunt perspectivele, dar nu mă pronunţ. Aştept ca cei care răspund de chestiile astea să ia măsurile necesare. Nu vreau să răspund la întrebările privind schimbarea antrenorului. Am jucat puţin mai prost ca în Ungaria. Acolo am jucat foarte prost, aici am jucat foarte, foarte prost", a spus Dragomir. Şeful Ligii a precizat că dacă era în locul lui Adrian Mutu ar fi refuzat să intre pe teren când scorul era 0-3. „Nu o înţeleg pe asta cu introducerea lui Mutu la 3-0. Ce să facă, să întoarcă el rezultatul sau să nu se supere? Eu dacă aş fi fost în locul lui Mutu, nu aş fi intrat la 3-0 nici dacă mă împuşca", a completat Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră