Sari la conținut
romania-campioana-europeana-la-barna

Românca Andreea Munteanu a cucerit medalia de aur la bârnă, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier (Franța), cu o notă de 14,366. Sportivul român Marius Berbecar a cucerit medalia de argint la paralele. Munteanu a adus prima medalie delegației noastre la Montpellier, acesta fiind, totodată, al 12-lea titlu european la bârnă pentru România, cele mai multe fiind câștigate de Cătălina Ponor (patru).

Andreea Munteanu, campioană continentală anul trecut cu echipa la Sofia, în primul an de seniorat, le-a devansat în clasamentul final pe britanica Rebecca Downie, 14,300, și pe Claire Martin, reprezentanta gazdelor, 14,200.

• Marius Berbecar, medaliat cu argint la paralele, la Europenele de la Montpellier

Berbecar, care va împlini 30 de ani pe 15 mai, a cucerit prima sa medalie individuală la Europene, argintul de la paralele fiind totodată prima medalie la acest aparat pentru gimnastica masculină din țara noastră, după o pauză de 28 de ani. Aurul a fost adjudecat de ucraineanul Oleg Verniaev, cu 15,866, campionul de la individual compus, argintul fiind împărțit, practic, de Berbecar și de elvețianul Christian Baumann, cu 15,300 amândoi. Andrei Muntean a obținut 15,133 și s-a clasat pe locul cinci, scrie realitatea.net.

Comentarii

Ultimă oră