Sari la conținut
romania-inca-o-calificare-ratata

Naționala masculină de handbal a României a ratat calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2017, joi seara, după ce a învins Austria doar cu 32-29 (15-15), în Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, într-un meci din Grupa a doua a preliminariilor.

Tricolorii aveau nevoie de o victorie la patru goluri și au fost foarte aproape de a o obține, dar au gestionat prost finalul de meci, cele două eliminări suferite în ultimele zece minute fiind decisive pentru soarta calificării.

România: Ionuț Irimuș, Ionuț Iancu — Daniel Bera, Marius Mocanu (7 goluri), Ionuț Ramba (7), Laurențiu Toma, Valentin Ghionea (5), Dan Racoțea (2), Marius Sadoveac (4), Dragoș Iancu, Cristian Fenici (4), Marius Novanc, Alexandru Csepreghi (3), Marius Stavrositu, Chike Osita Onyejekwe.

Selecționer: Omer Aihan.

În clasamentul grupei, Austria ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 8 puncte, Finlanda, 2 p, Italia, 2 p. Austria a învins România în primul meci cu 27-24 și are avantajul rezultatelor directe. Doar prima clasată se califică în play-off.

Sâmbătă are loc partida dintre Italia și România (Coversano, 19,30), iar duminică se joacă meciul Austria — Finlanda.

Comentarii

Ultimă oră