Sari la conținut
romania-invadata-de-masini-cu-volan-pe-dreapta

De la eliminarea timbrului de mediu, numărul acestor automobile a crescut de cinci ori. Mulţi dintre români le preferă pentru preţul scăzut şi uită de siguranţa lor.

Specialiştii spun că aceste autoturisme provoacă deseori probleme în trafic, mai ales pentru şoferii începători.

Conform legii, unica modificare pe care este obligat să o facă proprietarul unei mașini cu volan pe partea dreaptă se referă la sistemul de iluminare faţă iar acest lucru se face foarte uşor şi ieftin, cumpărând, de cele mai multe ori de la dezmembrări, o pereche de faruri pentru acelaşi autoturism dar speciale pentru o maşină cu volan pe stânga. Astfel, fascicolul de lumină va fi orientat spre partea dreaptă a drumului, fără a-i incomoda pe şoferii care vin de pe contrasens.

La fel ca oricare alt autoturism cu volan pe stânga, după ce s-a realizat schimbarea farurilor şi a fost reglat corespunzător fascicolul cu un aparat special, urmează programarea la Registrul Auto Român în vederea obţinerii cărţii de identitate, omologare, identificare şi ITP.

La o maşină cu volan pe dreapta, care circulă pe drumurile din România, cea mai mare problemă este vizibilitatea în trafic.

Mai multe detalii aici:

https://youtu.be/bO2khLO1Qng

Comentarii

Ultimă oră