Sari la conținut

„Round Trip” - Expoziție la Centrul Multicultural al Universității Transilvania

round-trip-expozitie-la-centrul-multicultural-al-universitatii-transilvania


  Între 2 și 25 noiembrie 2018, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov îi invită pe brașoveni, dar ți pe turiști la o nouă expoziție.

Intitulată „Round Trip”, expoziția va prezenta lucrări ale grupului artistic KREIS din Nürnberg și va fi deschisă oficial vineri, 2 noiembrie 2018, de la ora 19:00.

În pregătirea expoziției, șase artiști din grupul Kreis vor petrece o săptămână în Brașov, unde vor realiza lucrări de artă în spațiul galeriei brașovene și vor susține workshop-uri. În acest sens, între 30 octombrie și 1 noiembrie 2018, Centrul Multicultural a găzduit mai multe evenimente care le-a permis artiștilor și celor interesați de artă să se întâlnească pentru discuții și ateliere.


   În fiecare seară, de la ora 18:00, unul dintre artiștii invitați, alături de unul sau doi artiști din Brașov, își vor prezenta lucrările.

Proiectul vizează consolidarea relațiilor dintre artiștii din Nürnberg și cei din Brașov și a schimburilor artistice și culturale între cele două orașe, oferind totodată o imagine asupra artei contemporane din România în vederea organizării unei expoziții viitoare în galeria grupului KREIS.

KREIS este unul dintre cele mai importante și influente grupuri artistice din Nürnberg. Fondat în 1947, tocmai a împlinit 70 de ani de activitate. Din 2000, grupul administrează galeria cu același nume din Muzeul Național German și și-a intensificat activitatea atât în Germania, cât și în alte țări europene.

Dacă la origine își propunea să sporească posibilitățile de expunere ale artiștilor de după cel de-al Doilea Război Mondial, KREIS se concentrează astăzi pe promovarea artiștilor din Nürnberg și pe întărirea relațiilor lor cu comunitatea artistică europeană. Componența grupului este una eterogenă și nu este dictată de un program artistic stabil.

Flexibilitatea demersurilor creative ale celor 30 de membri îi permite grupului să fie în permanență la curent cu cele mai provocatoare dezbateri din arta contemporană.

Proiectul este susținut de Departamentul pentru Relații Internaționale al Primăriei Nürnberg și de Primăria Municipiului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră