Sari la conținut

S-a aflat cine l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley

sa-aflat-cine-la-decapitat-pe-jurnalistul-american-james-foley

Jihadistul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley este probabil liderul unui grup de luptatori britanici care ii pazesc pe ostaticii straini din Siria. El isi spune John, este probabil din Londra si, potrivit marturiei unuia dintre fostii ostatici ai islamistilor, este liderul grupului format din trei britanici care supervizeaza ostaticii straini aflati in orasul Raqqa, principalul fief al jihadistilor Statului Islamic din Siria, arata The Guardian.

Omul din inregistararea video postata marti, care se incheie cu decapitarea lui Foley, este si principalul negociator al rebelilor in cazul altor 11 ostatici tinuti de Statul Islamic, si care au fost predati Turciei la inceputul anului dupa ce recompesele au fost platite.

Surse siriene l-au indicat pe barbat ca fiind elementul cheie in negocierile privind ostaticii care se tin la Raqqa, unde a avut discutii cu mai multe familii ale prizonierilor straini prin intermediul Internetului.

Un fost ostatic, care a fost detinut aproape un an la Raqqa, a declarat ca barbatul este inteligent, educat si un credincios devotat al invataturile islamice radicale.

Comentarii

Ultimă oră