Sari la conținut
sa-dat-startul-unui-nou-an-universitar-

A fost o zi plină de emoţii pentru cei peste 4000 de boboci ai Universităţii Transilvania! Aula Sergiu Chiriacescu a devenit neîncăpătoare pentru sutele de tineri care au luat acum startul unui nou drum în viaţă, dar şi pentru cadrele didactice care le vor fi alături în următorii ani.
Ceremonia de deschidere a anului universitar 2014-2015 a debutat cu discursul susţinut de rectorul instituţiei braşovene. „Avem multe proiecte, vom debuta în această seară cu primul spectacol din cadrul galei de concerte a Universităţii Transilvania. Dorim de asemenea să dezvoltăm foarte mult activităţile în care implicăm studenţi şi, de asemenea, în cazul colegilor noştri, cadre didactice, să îi răsplătim pentru performanţele pe care le au, mai ales în cercetare.” a declarat prof. dr. ing Ioan Vasile Abrudan, Rectorul Universităţii Transilvania.
Alături de conducerea universităţii Transilvania, la festivitate au participat şi reprezentaţi ai autorităţilor publice locale, care au urat suscces tinerilor studenţi braşoveni.
„Vin cu plăcere aici în fiecare an. Am terminat Universitatea Transilvania în anul 1977, am fost aici student, apoi cadru didactiv pentru foarte mulţi ani. Din păcate, dintre foştii mei profesori foarte puţini mai participă la aceste festivităţi, au dispărut rând pe rând. Este una dintre cele mai bune universităţi din ţară, ca facultăţi tehnice eu zic că este pe primul loc. Inginerii care au ieşit de aici au fost mereu printre cei mai buni din ţară” a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
„Universitatea Transilvania este pe un drum foarte bun din punctul meu de vedere. Mă bucur, ca primar al municipiului Braşov, să avem o universitate care se mişcă bine. În regiunea 7 Centru este practic cea mai mare şi mai bună universitate. În toate discuţiile pe care le avem, universitatea are un rol principal, este un pilon important în comunitatea braşoveană, iar Primăria a fost alături de această instituţie de învăţământ de câte ori am fost solicitaţi” a declarat primarul George Scripcaru. Un moment deosebit la începerea anului universitar l-a reprezentat mini recitalul susţinut în avanpremierea concertului din seara de 1 octombrie de către renumitul muzician Horia Mihail, care a inaugurat astfel pianul de concert Steinway al Universităţii Transilvania.
La cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania încep cursurile peste 20.000 de studenţi, dintre care mai mult de 4000 sunt în anul întâi.

Comentarii

Ultimă oră