Sari la conținut
sa-deschis-spitalul-din-sacele

Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa, împreună cu prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, au inaugurat unitatea medicală. Aceasta va avea 7 specialități în ambulatoriu, dar și structură de spitalizare de zi, care are toate dotările necesare pentru desfășurarea actului medical.

La eveniment au fost prezenți ministrul Sănătății, Florian Bodog şi ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

Primăria și Consiliul Local Săcele vor asigura, împreună cu Casa de Sănătate,  bugetul pentru funcționare.

Investiția pentru redeschiderea spitalului din Săcele este de 728.000 de lei, costuri suportate integral de Primăria Săcele.

Până la sfârșitul anului se va deschide laboratorul de radiologie, unde exista deja un contract cu un fizician expert și cel de analize medicale, camera de gardă/UPU și farmacia.

Tot până la sfârșitul lui 2017 urmează modificarea structurii spitalicești bazată pe adresabilitate și numărul pacienților pentru primele 3 luni, având ca obiectiv extinderea centrului de diagnostic și tratament cu structura de spitalizare zi.

Într-o primă etapă spitalul va avea 50 de paturi spitalizare continuă, 10 paturi pentru medicină internă, 20 pentru pediatrie, 10 paturi pentru boli cronice și alte 10 pentru îngrijiri paliative. Spitalul Municipal Săcele a fost inaugurat în anul 1946, după extinderea unei clădiri construite în anii 30 pentru a fi tabără pentru elevi.

Comentarii

Ultimă oră